CFR da afara peste 12 000 de angajati

Vineri, 20 Martie 2009, ora 14:40
2512 citiri
CFR da afara peste 12 000 de angajati

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a anuntat vineri sindicatele ca va reduce numarul personalului in sistemul feroviar cu 12.139 la toate cele trei companii CFR, astfel la CFR Marfa cu 5.949, la Calatori cu 2.545 si la Infrastructura cu 3.536.

Potrivit informarii, programul de restructurare al sistemului feroviar trimis vineri de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructuri organizatiilor sindicale reprezentative prevede reducerea numarului de personal cu 12.139 pe intreg sistemul feroviar, astfel 5.949 la CFR Marfa si filialele ei, 2.545 la CFR Calatori si filialele, 3.536 la CFR SA si filialele ei , iar alti 109 salariati din cadrul SAAF, SFT, AFER si CENAFER .

Reducerea de personal se va face prin desfiintarea unor subunitati si restrangeri de activitate prin inchiderea unor sectii de circulatie neinteroperabile, diminuarea numarului de subunitati (statii de cale ferata, Sectii L ,Sectii CT, districte L si CT , Regulatoare de Circulatie ), reducerea numarului de tren kilometru prin anularea de trenuri de toate rangurile cu 9.000.000 tren km .

De asemenea, vor fi desfiintate si centrele de productie de marfa, vor mai fi inchise si unele sectii de circulatie, va fi redus numarul de statii tehnice si de triaj, va fi inchis traficul de marfa al unor statii de cale ferata, se vor desfiinta unele revizii de vagoane si vor fi diminuate posturilor din centralul societatilor si centralul sucursalelor 1-8.

Luni, la ora 12.30, la sediul ministerului, organizatiile reprezentative au fost invitate pentru a discuta problematica referitoare la restructurarea feroviara cu directorii generali si subsecretarul de stat Constantin Axinia.

Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial (FNFMC) a anuntat ca se opune categoric disponibilizarilor de personal si va uza de toate formele legale de protest pentru a mentine locurile de munca.

Potrivit liderului de sindicat FNFMC Gheorghe Popa, in program nu se prevede nicio forma de protectie sociala pentru personalul disponibilizat.

"Un salariat disponibilizat in aceasta perioada deosebit de dificila este un om sacrificat fara nici o perspectiva. Mai mult, programul va afecta si anumite comunitati locale si agenti economici prin inchiderea unor sectii de circulatie si prin anularea unui numar mare de trenuri", a adaugat Popa.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#CFR, #disponibilizari, #minister, #transporturi, # trenuri, #concedieri, #disponibilizari , #stiri CFR