CFR Marfa. Basescu ii raspunde lui Ponta: CSAT nu a aprobat niciodata privatizari

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 12:53
1377 citiri
CFR Marfa. Basescu ii raspunde lui Ponta: CSAT nu a aprobat niciodata privatizari

Consiliul Superior de Aparare a Tarii (CSAT) nu a avizat niciodata un contract de privatizare, dupa incheierea procesului de licitatie, pentru ca acest lucru nu intra in atributiile CSAT, anunta presedintele Romaniei, printr-un comunicat oficial. De asemenea, seful statului il invita pe Ponta, ministrul interimar al Transporturilor, sa nominalizeze cele trei contracte avizate de CSAT.

"Ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat sa-si asume responsabilitatea care decurge din functiile pe care le indeplineste in derularea privatizarii companiei CFR Marfa SA.

Avand in vedere ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta considera ca procesul de privatizare a CFR Marfa SA desfasurat pana in prezent este un succes, domnul presedinte Traian Basescu il roaga pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa depuna toate eforturile necesare pentru ca aceasta privatizare sa nu se tranforme intr-un nou esec de tip <> care a afectat grav si salariatii si compania Oltchim si economia nationala", se arata in comunicatul oficial postat pe site-ul prezidentiei.

Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii legat de CFR Marfa, argumentul principal al Executivului fiind ca CFR Marfa reprezinta o companie strategica, asadar se inscrie in atributiile CSAT.

In comunicatul transmis miercuri seara, purtatorul de cuvant al guvernului, Andrei Zaharescu, confirma ca Guvernul va transmite CSAT rezultatul finalizarii negocierilor privind privatizarea companiei CFR Marfa si sustine ca decizia Guvernului este consecventa cu procedura pe care a aprobat-o CSAT in ceea ce priveste strategia de privatizare a CFR Marfa.

"Consideram ca, daca CSAT s-a pronuntat in legatura cu aceasta privatizare inainte de derularea sa, trebuie sa se pronunte si cu privire la rezultatele negocierii. Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a CSAT, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale neavand dreptul legal sa exprime pozitii in numele CSAT (din a carui componenta nu face parte)", se afirma in comunicat.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#CFR marfa privatizare, #privatizare CFR CSAT, #Ponta privatizare CFR Marfa, #Basescu privatizare CFR Marfa , #stiri CFR