CFR Marfa face reduceri de cheltuieli de peste 217 mil lei, in 2010

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 09:18
1800 citiri
CFR Marfa face reduceri de cheltuieli de peste 217 mil lei, in 2010

Programul de restructurare la C.F.R. Marfa prevede reducerea cheltuielilor cu 217,050 milioane lei, prin aceste masuri numarandu-se diminuarea numarului de personal, precum si inghetarea salariilor pe parcursul anului 2010, relateaza NewsIn.

Astfel, potrivit unei Hotarari de Guvern din Monitorul Oficial de marti, programul de restructurare la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa prevede diminuarea numarului de personal ca urmare a aplicarii masurilor de reorganizare, concomitent cu mentinerea si in anul 2010 a masurii de suspendare a acordarii de prime, tichete de masa si inghetarea salariilor pe parcursul acestui an, ceea ce inseamna reducerea cheltuielilor cu suma de 172.000.000 lei.

De asemenea, diminuarea corespunzatoare a cheltuielilor cu autorizatiile si permisele va duce la o reducere de 17,600 milioane lei.

Reducerea cheltuielilor cu reparatiile, prin efectuarea reparatiilor la materialul rulant cu precadere cu filialele proprii, in conditiile scaderii tarifelor practicate ca urmare a programului de restructurare ce urmeaza a fi aplicat si in cadrul filialelor CFR Marfa prevede suma de 16,800 milioane lei.

Potrivit HG, o reducere de 3 milioane de lei se va realiza prin diminuarea cheltuielilor cu stationarea (CNCFR), iar reducerea numarului de tren km, ca urmare a cresterii tonajului pe tren, si reducerea numarului de tren km izolati in urma masurilor de eficientizare a activitatii de trafic (reducere TUI) va genera diminuarea cheltuielilor cu 7,650 milioane lei.

Totodata, programul de restructurare la CFR Marfa prevede in acest an o majorare de 104,500 milioane lei a veniturilor prin cresterea prestatiei fata de nivelul din 2009, prin "identificarea de noi clienti, orientarea catre segmentul de plata aferent traficului izolat de marfa, prin aplicarea unor masuri specifice care sa stimuleze clientii mici care s-au orientat catre piata auto; valorificarea de material rulant si a unor mijloace fixe disponibile din patrimoniul societatii, prin inchiriere si chiar vanzare". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cfr, # marfa, # cheltuieli , #stiri CFR