CFR Marfa. Promovarea privatizarii ar costa Transporturile 2,25 milioane lei

Vineri, 29 Martie 2013, ora 09:37
1613 citiri
CFR Marfa. Promovarea privatizarii ar costa Transporturile 2,25 milioane lei

Cheltuielile pentru reclama si publicitate ale Ministerului Transporturilor ar putea fi majorate de la 50.000 lei la 2,25 milioane lei pentru derularea unei campanii ample de publicitate interna si internationala in vederea promovarii proiectului de privatizare la CFR Marfa, conform unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

"In prezent, in derularea Programului de privatizare al Ministerului Transporturilor au aparut unele aspecte noi in privinta cheltuielilor ce urmeaza a fi efectuate in prima parte a anului 2013, conform angajamentelor asumate de Guvern in fata organismelor financiare internationale, referitoare la privatizarea CFR Marfa", se mentioneaza in Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ.

In cadrul bugetului pentru 2013 al ministerului, la capitolul de cheltuieli pentru reclama si publicitate este prevazuta suma de 50.000 lei din care, pana in prezent, a fost utilizata o suma de circa 10.000 lei.

"In mod deosebit este vorba despre derularea unei campanii ample de publicitate interna si internationala, in diferite medii de informare (presa scrisa, televiziune, Internet etc) pentru promovarea proiectului de privatizare prin vanzarea unui pachet majoritar de actiuni pe care Ministerul Transporturilor il gestioneaza la CFR Marfa, in calitate de actionar in numele Statului roman", se spune in Nota de Fundamentare.

Proiectul de HG prevede cresterea volumului cheltuielilor pentru reclama si publicitate de la 50.000 lei la 2,55 milioane lei si, pe de alta parte, scaderea volumului cheltuielilor pentru rapoarte de evaluare in procesul de privatizare si post privatizare pentru: expertize, cautiuni, evaluari in litigii, onorarii executori judecatoresti, documentatii pentru obtinerea avizului de mediu precum si alte asemenea cheltuieli de la 11 milioane lei la 8,5 milioane lei.

Per total, volumul cheltuielilor pentru privatizare nu va inregistra modificari, acesta mentinandu-se la nivelul de 341,105 milioane lei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#privatizare cfr marfa, #cheltuieli publicitate Ministerul Transporturilor, #cheltuieli promovare privatizare CFR , #stiri CFR