CFR si-a reuds pierderile cu 42%

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 14:59
1252 citiri
CFR si-a reuds pierderile cu 42%

CFR SA sustine ca si-a redus pierderile pe primele cinci luni ale anului cu 42%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform NewsIn.

Prin continuarea programului de eficientizare a activitatii CNCF "CFR" SA urmareste respectarea angajamentelor Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana, precizeaza compania.

Guvernul s-a angajat sa reduca aproximativ 7.000 de posturi din companiile de stat pana la sfarsitul lunii septembrie, comparativ cu sfarsitul anului 2010, potrivit Anexei la Scrisoarea de intentie adresata Fondului Monetar International.

Cele mai mari reduceri de personal vor fi operate la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa" S.A. - 3.000 de posturi pana la sfarsitul lunii iulie.

La CFR SA este prevazuta reducerea personalului cu 1.500 de posturi tot pana la sfarsitul lui iulie, iar la CFR Calatori este preconizata scaderea cu 1.000 de posturi pana la aceeasi data.

CFR Infrastructura si-a redus pierderile in primul trimestru al anului cu 11,5%, la 121.754.749 lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea au fost de 137.667.607 lei, declara, in luna mai, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al companiei, Oana Branzan.

Totodata, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 6,2% in T1 2011, la 216.767.299 lei fata de perioada similara a anului trecut, cand afacerile au fost de 230.989.021 lei.

"Cifra de afaceri din 2011 este mai mica din cauza reducerii veniturilor din Taxa de Utilizare a Infrastructurii (TUI) de la operatorii nationali de transport feroviar", explica Oana Branzan.

CFR Infrastructura a cheltuit in primul trimestru al acestui an pentru lucrari de reparatii capitale, modernizare si reabilitare a infrastructurii si suprastructurii feroviare 176.616.000 lei.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#cfr pierderi, #cfr, #cfr concedieri, #cfr buget, #cale ferata, #tren , #stiri CFR