CFR vrea minim 31 milioane de euro din vanzarea unor terenuri

Luni, 10 Decembrie 2007, ora 15:30
1227 citiri
CFR vrea minim 31 milioane de euro din vanzarea unor terenuri

CFR incearca sa obtina cel putin 32,6 milioane de euro, inclusiv TVA, in urma vanzarii prin licitatie cu strigare la Bursa de Marfuri a patru terenuri cu o suprafata de aproape doua hectare din Bucuresti si a unuia de aproximativ 2.500 metri patrati din Ploiesti.

Terenurile din Bucuresti, situate in zona Lujerului si aflate in administrarea CF Cotroceni, au suprafete de 5.738 de metri patrati, 9.741 metri patrati, 1.954 de metri patrati, respectiv 2.484 de metri patrati, pretul de pornire a licitatiei ridicandu-se, pentru fiecare dintre acestea, la 1.606 de euro metrul patrat, inclusiv TVA, potrivit unui comunicat al Bursei Romana de Marfuri (BRM).

Terenul de 2.497 de metri patrati din Ploiesti va fi scos la licitatie cu un pret de pornire de 285 de euro metrul patrat, inclusiv TVA.

CFR doreste sa incaseze pentru cele patru terenuri din Capitala, pe care le vinde separat, o suma minima de 31 milioane euro si 712.000 euro pentru terenul din Ploiesti.

Documentele de inscriere si ofertele (documentele de participare si propunerea financiara) vor fi depuse la sediul BRM pana pe data de 24 decembrie.

Compania CFR SA, care administreaza si intretine infrastructura feroviara, anunta in luna septembrie ca va organiza pana la jumatatea lunii noiembrie o licitatie de vanzare a sapte terenuri, cu o suprafata totala de 12,7 hectare, pentru colectarea fondurilor necesare platii datoriilor catre furnizorii de energie electrica.

Compania feroviara estimeaza ca prin vanzarea celor sapte terenuri va obtine 300 milioane de lei (circa 85 milioane euro), reprezentand aproape jumatate din valoarea datoriilor catre furnizorii de energie electrica. Potrivit directorului general al CFR SA, Constantin Manea, datoriile companiei catre furnizorii de electricitate se ridica la 600 milioane de lei.

Printre suprafetele anuntate atunci pentru scoaterea la licitatie se aflau trei terenuri situtae in zona Ploiesti Sud si un teren amplasat la Ploiesti Crang, cu o suprafata totala de 3,9 hectare, dar si un teren de circa sapte hectare din zona Cotroceni-Lujerului din Bucuresti, si doua terenuri din zona Basarab, tot din Capitala, cu suprafete de 0,7 hectare, respectiv un hectar.

Potrivit Ministerului Transporturilor, CFR SA a ajuns in aceasta situatie in primul rand din cauza subfinantarii pe o perioada lunga de timp, dar si ca urmare a neincasarii sumelor aferente prestatiilor efectuate catre CFR Calatori.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...