Datoriile CFR ar putea fi vandute pe Bursa

Miercuri, 19 Septembrie 2007, ora 09:00
1136 citiri

Investitorii pe Bursa de Marfuri sau pe Bursa de Valori Bucuresti pot cumpara datoriile pe care CFR le are fata de Electrica.

Dorinta lui Corneliu Stan, directorul Electrica, este de a vinde pe Bursa creantele pe care trebuie sa le recupereze de la CFR si care sunt in valoare de 400 milioane lei.

Iulian Panait, presedintele KTD Invest, ne-a explicat ca Electrica va emite, in schimbul banilor pe care ii are de recuperat de la CFR, titluri de creanta pe care le va vinde prin licitatie.

"Banii pe care ii va incasa Electrica vor fi mai putini decat valoarea totala a creantei deoarece cumparatorii vor dori sa achizitioneze aceste titluri sub valoarea lor nominala pentru a le rascumpara mai tarziu", afirma Panait. El spune ca aceasta tranzactie este ca aceea in care "cineva detine un dulap care valoreaza 100 de lei, dar pentru ca se grabeste il vinde cu 80 de lei. Un investitor care are timp sa astepte va cumpara acel dulap si va incerca sa il vanda mai tarziu cat mai aproape de 100 de lei sau peste aceasta valoare".

Iulian Panait crede ca investitorii vor fi banci de investitii care pot angaja case puternice de avocatura pentru a-si recupera datoriile CFR.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=323206>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.