Directorul general al CFR, numit membru CER

Luni, 28 Iunie 2010, ora 19:31
1370 citiri
Directorul general al CFR, numit membru CER

Directorul general al CFR SA, Emil Sabo a fost numit membru al Comitetului de Management al Comunitatii Europeane a Cailor Ferate si a Gestionarilor de Infrastructura (CER), a anuntat luni compania, potrivit Newsin.

"In 25 iunie, la Roma, s-a desfasurat cea de-a patra Adunare Generala a Comunitatii Companiilor Europene de Cale Ferata si Infrastructura(CER).

Astfel, comitetul de conducere al CER a aprobat candidatura, directorului general al CFR SA, Emil Sabo pentru o pozitie in Comitetul de management CER, din partea cailor ferate din Europa Centrala si de Est", se precizeaza in comunicatul CFR Infrastrcutura.

Comunitatea Europeana a Cailor Ferate si a Gestionarilor de Infrastructura (CER) are 74 de membri, respectiv membri de drept - cai ferate din tarile care au aderat deja la Uniunea Europena, plus Elvetia si Norvegia si membri observatori - cai ferate din tarile care au demarat negocierile de aderare la Uniunea Europeana.

Forul coordonator al acestei asociatii internationale este format din 14 membri, printre care si CFR SA, si are ca obiective pe de o parte examinarea tuturor problemelor legate de actiunile si orientarile Uniunii Europene privitoare la transportul feroviar iar, pe de alta parte, analizarea implicatiilor acestora si punerea in practica a unor solutii viabile pentru cel mai ecologic mijloc de transport.

Misiunea CER este de reprezentare a intereselor membrilor sai si de promovare a transportului feroviar in fata institutiilor UE responsabile pentru politica de transport - Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene.

Adunarea Generala CER sprijina continuarea actiunilor de lobby desfasurate la nivel european si la nivelul conducerii fiecarui stat membru pentru sustinerea si promovarea intereselor comunitatii feroviare legate de cresterea cotei de piata a transportului pe calea ferata.

Aceasta decizie este fundamentata pe capacitatea acestui mod de transport de a sustine dezvoltarea durabila pe plan european si international, prin principalele sale puncte forte - siguranta traficului, capacitatea mare de transport, si, nu in ultimul rand, eficienta ridicata a consumului energetic.

 

#director, #cfr, #cer, #emil sabo , #stiri CFR