Eficientizarea companiilor la care statul este actionar nu se poate realiza pe termen scurt

Marti, 08 Iunie 2010, ora 12:46
1192 citiri
Eficientizarea companiilor la care statul este actionar nu se poate realiza pe termen scurt

Eficientizarea companiilor la care statul este actionar majoritar sau minoritar este foarte greu de realizat pe termen scurt, fiind un proces greu care nu poate fi implementat de la o zi la alta, a declarat Borbely Karoly, secretar de stat in Ministerul Economiei, precizeaza Mediafax.

"Guvernul vrea sa eficientizeze companiile de stat, dar este un subiect foarte greu. Stiti cum este o companie ca CFR sau Compania Nationala a Huilei care au datorii foarte mari. Pe termen scurt este foarte greu sa restructurezi si sa eficientizezi aceste companii. Guvernul vrea sa le eficientizeze, este un plan la Ministerul Economiei de a demara intr-un timp scurt procesul de vanzare a companiilor la care statul are sub 50% din actiuni. Nu ajuta la nimic ca statul sa ramana in companii unde nu este actionar majoritar", a spus Borbely Karoly la un seminar.

El a mentionat ca la CFR, de exemplu, se are in vedere, in prima faza, reducerea cheltuielilor prin disponibilizari, dar a mentionat ca fiind vorba de companii foarte mari deciziile care se iau sunt treptate si nu se pot aplica de pe o zi pe alta.

#companii stat cfr cnh datorii actiuni Eficientizare , #stiri CFR