Federatiile sindicatelor feroviare vor cere demiterea lui Radu Berceanu

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 09:48
2126 citiri
Federatiile sindicatelor feroviare vor cere demiterea lui Radu Berceanu

Federatiile sindicatelor feroviare vor cere Guvernului depolitizarea caii ferate, demiterea directorilor generali ai celor trei companii, a ministrului transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, si a subsecretarului de stat Constantin Axinia, informeaza NewsIn.

"Organizatiile sindicale au hotarat, in baza solicitarii salariatilor si a liderilor teritoriali , ca in situatia in care subfinantarea sistemului feroviar se va mentine punandu-se in pericol siguranta circulatiei pe calea ferata si nu vor fi respectate termenele de plata a salariilor prevazute in Contractele Colective de Munca cu mai mult de 48 ore, activitatea la calea ferata sa fie oprita in totalitate" au anuntat marti dupa terminarea discutiilor liderii federatiilor sindicale.

De asemenea, potrivit reprezentantilor federatiilor sindicale, s-a hotarat sa se ceara Guvernului demiterea ministrului Transportului si Infrastructurii, Radu Berceanu, subsecretarului de stat, Constantin Axinia, precum si a directorilor generali ai unitatilor feroviare pentru situatia dezastruoasa a caii ferate si lipsa unor strategii coerente in acest sector.

Presedintele Aliantei Federatiilor Nationale CFR, Ion Molea, a declarat, marti, pentru NewsIn ca daca pana la 30 septembrie oamenii nu isi primesc salariile in totalitate, din 1 octombrie trenurile nu vor mai circula.

Potrivit lui Molea in contractul colectiv de munca este prevazut ca plata salariilor sa se faca in 15 si respectiv 30 ale fiecarei luni.

Acest lucru nu a fost respectat de catre administratiile celor trei companii CFR Marfa, CFR Infrastructura si Calatori, inca din 30 iunie dupa semnarea contractelor colective de munca.

"La urmatoarea plata de la sfarsitul lunii in curs daca in 24 de ore maxim 48 de ore nu se va face plata, oamenii vor inceta activitatea si de data aceasta vor fi langa ei si liderii de sindicat. Daca in 29-30 septembrie nu se vor plati salariile din 1 octombrie se va inceta activitatea" a declarat pentru NewsIn Ion Molea.

Molea a precizat ca a fost o intalnire foarte tensionata intre liderii de sindicat si angajatii cailor ferate si s-a ajuns la concluzia ca toti presedintii de federatie se vor implica si ei de data aceasta si vor coordona aceasta incetare de activitate.

 

#cfr, # salarii, # demitere, # berceanu, # incetare, # activitate , #stiri CFR