Fenechiu da asigurari: CFR Marfa nu va fi vanduta la fier vechi

Joi, 09 Mai 2013, ora 14:59
1175 citiri
Fenechiu da asigurari: CFR Marfa nu va fi vanduta la fier vechi

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a dat asigurari ca CFR Marfa nu va ajunge sa fie vanduta la fier vechi, declarand ca "nimeni nu este nebun sa plateasca 400 de milioane de euro ca sa incaseze din vanzarea la fier vechi 100 de milioane de euro".

Potrivit ministrului Fenechiu, un vagon are 13 tone, iar pretul obtinut pe o tona de fier vechi este in jur de 200 de euro. In conditiile in care CFR Marfa are aproximativ 40.000 de vagoane, din care 25.000 functionale, nu se pot obtine din vanzarea de fier vechi mai multi bani decat ar costa compania.

Potrivit lui Fenechiu, doar trei din cele patru companii care au cumparat caietul de sarcini pentru CFR Marfa au depus oferte.

Ministrul a adaugat ca activitatea companiilor care vor trece de etapa de precalificare in procesul de privatizare a societatii CFR Marfa va fi studiata, facand referire la compania americana OmniTrax.

Armele cu care se lupta cei trei candidati pentru CFR Marfa

"Am citit despre compania OmniTRAX. Cu siguranta, vom studia mai mult despre toti investorii care vor trece de faza de precalificare. La aceasta faza de precalificare, conditiile, sa spunem, nu au fost atat de restrictive. Pentru faza a doua, conditiile sunt foarte restrictive, urmeaza o negociere. Aceste companii vor trebui sa depuna o garantie de 10 milioane de euro, cei care vor trece de faza de precalificare vor trebui sa dovedeasca faptul ca au cei 180 de milioane de euro disponibili pentru cumparare si, de asemenea, fiti siguri, vom studia si activitatea de pana acum a acestor companii", a dat asigurari seful de la Transporturi.

Procedura de deschidere a plicurilor cu documentele de participare pentru achizitionarea a 51% din actiunile CFR Marfa a avut loc joi, la ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, iar verificarea si analizarea acestora va fi realizata pana in data de 15 mai, ora 12.00, cand se va intocmi lista investitorilor precalificati sa participe, in continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfa.

Potrivit Ministerului Transporturilor, companiile care au depus oferte pana la expirarea termenului limita, respectiv pana miercuri, 8 mai 2013, pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni (51%) din actiunile Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa sunt OmniTRAX Inc. (SUA), Grup Feroviar Roman (GFR) si Asocierea SC Transferoviar Grup S.A. si Donau-Finanz GMBH.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Fenechiu privatizare CFR, #oferte CFR Fenechiu, #declaratii Fenechiu CFR Marfa , #stiri CFR