Furnizorii de gaze cer preturi mai mari pentru consumatorii industriali

Luni, 01 August 2011, ora 13:03
1497 citiri
Furnizorii de gaze cer preturi mai mari pentru consumatorii industriali

Asociatia Companiilor de Utilitati in Energie (ACUE), care reuneste distribuitori si furnizori de electricitate si gaze naturale, cere o noua majorare a preturilor achitate de consumatorii industriali de gaze, in trimestrul al patrulea, dupa ce tarifele acestora au urcat cu 10% la 1 iulie, transmite Mediafax.

"Pentru siguranta in furnizare in perioada sezonului rece, avand in vedere ca furnizorii nu mai pot acumula alte pierderi financiare, membrii ACUE considera ca autoritatile trebuie sa adopte noi masuri in ce priveste majorarea preturilor gazelor naturale la consumatorii non-casnici, incepand cu trimestrul al patrulea al anului 2011", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Majorarea preturilor cu 10%, in iulie, a condus doar la stoparea cresterii pierderilor furnizorilor de gaze, conform sursei citate.

Reprezentantii ACUE mentioneaza ca au avut o intalnire, la 22 iulie, cu delegatia FMI, si ca liberalizarea pietei de energie electrica si gaze naturale, solicitata de institutia financiara internationala, trebuie facuta "prin masuri acceptabile si suportabile" de catre populatie si operatorii economici.

In privinta pietei de electricitate, ACUE sustine ca Guvernul nu a luat masuri concrete si ferme pentru plata datoriilor de peste 1,9 miliarde de lei ale CFR catre furnizorii de energie electrica.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX, in luna iunie, ca pretul gazelor naturale livrate consumatorilor industriali va fi majorat in transe, cu pana la 30%, pana in martie 2012. Cresterea din iulie reprezinta prima etapa a acestui proces.

#furnizori gaze, #consumatori industriali, #majorare pret gaze, #gaze , #stiri CFR