Greva CFR de vineri se anuleaza

Joi, 24 Martie 2011, ora 12:13
1653 citiri
Greva CFR de vineri se anuleaza

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca au fost semnate contractele colective de munca la CFR Calatori si CFR SA, iar conflictul de munca se aplaneaza, relateaza NewsIn.

"Aseara (miercuri, n.r.) in jurul orei 23 am semnat contractele colective de munca la CFR Calatori iar astazi (joi, n.r) au fost semnate cele de la CFR Infrastructura.

Conflictul de munca de aplaneaza, iar vineri nu va mai avea loc greva de avertisment de patru ore, intre orele 7.00 si 11.00", a spus Fratica.

Prim-vicepresedintele Federatiei Miscare - Comercial, Ion Molea, anuntase, marti, ca o noua greva de avertisment va fi declansata vineri, de data aceasta de patru ore, intre 7.00 si 11.00, pentru ca la CFR Calatori si CFR Infrastructura nu au fost semnate contractele colective de munca.

"Declansarea acestei actiuni, cu oprirea trenurilor la nivel national, timp de patru ore, a fost hotarata astazi (marti, n.r.) in cadrul consiliului national si chiar daca duminica au fost aprobate bugetele companiilor feroviare, contractele colective nu au fost semnate.

Declansarea unei astfel de actiuni inseamna un necontrol din partea ministerului transporturilor asupra oamenilor.

Astazi vor pleca instiintarile in toata tara, la toate regionalele si la ministerul transportuilor si catre conducerile CFR, prin care vor fi anuntati de greva de patru ore", a declarat, marti, Molea.

La greva de avertisment a feroviarilor care a avut loc in 16 martie, intre orele 7.00 si 9.00, 365 de trenuri de calatori si 96 de marfa au stationat in acest interval in gari si halte. 

#greva cfr, # contracte colective de munca, # cfr calatori, # cfr, # conflict de munca , #stiri CFR