Guvern: CSAT a avizat de trei ori, pana in prezent, privatizarea CFR Marfa

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 15:14
1649 citiri
Guvern: CSAT a avizat de trei ori, pana in prezent, privatizarea CFR Marfa

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) CSAT a avizat de trei ori, pana in prezent, privatizarea CFR Marfa, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, dupa ce Presedintia a aratat ca CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea procesului de licitatie.

"Cu sau fara competente, CSAT a avizat de trei ori pana acum privatizarea CFR Marfa. In 2011, 2012 si 2013 s-au dat avize ale CSAT in legatura cu aceasta privatizare", afirma Zaharescu, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Totodata, el reia "recomandarea ca purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale sa nu comunice in numele CSAT, precum si de a trata cu seriozitate si responsabilitate acest subiect, care trebuie abordat in interes public".

Zaharescu mai reaminteste faptul ca, in sedinta de Guvern de miercuri, a fost aprobata finalizarea negocierilor privind privatizarea CFR Marfa, iar acestea au fost transmise catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in vederea unei pozitii.

"Guvernul Romaniei nu poate considera ca aceasta pozitie a fost exprimata astazi, prin intermediul comunicatului transmis de Administratia Prezidentiala, sub semnatura domnului Bogdan Oprea", afirma Zaharescu.

El sustine ca Guvernul Romaniei asteapta in continuare convocarea CSAT de catre presedintele Romaniei si formularea unei pozitii cu privire la finalizarea negocierilor pentru privatizarea CFR Marfa.

Purtatorul de cuvant al Guvernului reaminteste, totodata, "ca neformularea unei pozitii a CSAT se va finaliza prin blocarea privatizarii, instituirea unui management privat si restructurarea companiei CFR Marfa".

Presedintia a afirmat anterior ca CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea procesului de licitatie.

Totodata, presedintele i-a cerut premierului Victor Ponta, care detine functia de ministru interimar al Transporturilor, sa nominalizeze trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#aviz CSAT privatizare CFR, #Guvern privatizare CFR Marfa, #Presedintie privatizare CFR Marfa , #stiri CFR