Lista de disponibilizari din sectorul feroviar, suplimentata cu 60 de persoane

Marti, 30 Martie 2010, ora 13:00
2818 citiri
Lista de disponibilizari din sectorul feroviar, suplimentata cu 60 de persoane

Ministerul Transporturilor suplimenteaza lista companiilor feroviare care vor disponibiliza angajati cu Societatea Feroviara de Turism SFT CFR SA, care va desface contractele de munca pentru 60 de salariati, astfel ca numarul total al celor care vor fi concediati va ajunge la 10.361 de persoane. 

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) justifica disponibilizarea celor 60 de angajati de la SFT CFR SA prin faptul ca situatia economico-financiara a companiei nu mai permite continuarea activitatii fara aplicarea unui program de restructurare si reorganizare, precizeaza Mediafax.


"Se estimeaza ca nu este necesar un efort suplimentar din partea bugetului asigurarilor sociale deoarece fata de numarul total de 10.301 salariati propusi pentru disponibilizare din intregul sistem feroviar, o parte dintre acestia vor parasi sistemul feroviar pe cale naturala sau alte modalitati si nu vor mai beneficia de prevederile O.G. nr. 9/2010", se arata in proiectul de hotarare de guvern elaborat de MTI.


Cei mai multi salariati vor fi disponibilizati de la CFR Marfa (6.700), urmatoarele doua companii in functie de numarul concedierilor fiind CFR Calatori (1.100) si SC Intretinere si Reparatii Vagoane "CFR IRV" (800).


La polul opus, compania cu numarul cel mai mic de salariati care ar urma sa fie disponibilizati este SC "Sere si Pepiniere" (15).


Restul companiilor incluse pe lista celor care vor efectua disponibilizari sunt CFR SA (600), SC "Electrificare CFR" (236), SC "Intretinere Mecanizata a Caii Ferate" (23), SC "Tipografia Filaret" (44), SC "Informatica Feroviara" (38), SC Reparatii Locomotive "CFR SCRL Brasov" (111), SC Vanzare Legitimatii Calatorie "Voiaj-CFR" (73), SC Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuseta, Restaurant si Bar "CFR - GEVARO" (41), SC Intretinere si Reparatii Locomotive si Utilaje "CFR IRLU" (500) si CFR Ferry-Boat (20).


Persoanele care vor fi disponibilizate din sectorul feroviar de stat vor primi, pe langa indemnizatia de somaj, o suma de doua ori mai mare decat salariul mediu net pe economie, la data desfacerii contractului de munca, la care se adauga un venit lunar de completare pentru o perioada de 12-15 luni.


Procesul de disponibilizare a inceput la 8 martie si va continua si in luna aprilie.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cfr, # disponibilizari, # sector feroviar , #stiri CFR