Manescu se razgandeste si inapoiaza GFR garantia de 10 milioane de euro

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 11:23
1631 citiri
Manescu se razgandeste si inapoiaza GFR garantia de 10 milioane de euro

Ministrul Transporturilor Ramona Manescu a anuntat marti ca va inapoi cele 10 milioane de euro pe care Grupul Feroviar Roman le-a depus drept garantie pentru privatizarea CFR Marfa, in timp ce contul escrow, in care se afla avansul de 20 de milioane de euro, a fost deblocat.

In cadrul procedurii de privatizare GFR a depus o garantie de 10 milioane de euro si a depus un avans de 20 milioane de euro intr-un cont escrow, reprezentand 10% din valoarea actiunilor CFR Marfa pe care urma sa le preia. Daca privatizarea s-ar fi incheiat cu succes, GFR trebuia sa achite inca 172 milioane de euro.

"Garantia va fi returnata, asa cum au indicat si consultantii CFR Marfa, Musat si Asociatii si Deloitte. Contul escrow a fost deblocat, iar garantia urmeaza sa fie returnata maine (miercuri n.r.)", a spus Manescu.

In ceea ce priveste pastrarea lui Cristian Ghibu in conducerea comisiei de privatizare, ministrul Transporturilor a negat acest lucru.

Ea a adaugat ca va prezenta un nou calendar al privatizarii CFR Marfa in Guvern la finele saptamanii. "Noul calendar va fi prezentat intai Guvernului, apoi presei. Trebuie intai agreat in Guvern", a explicat ministrul.

Potrivit consultantului juridic care asista GFR, intrucat privatizarea CFR nu s-a realizat, atat garantia, cat si banii depusi in contul escrow trebuiau inapoiati companiei lui Gruia Stoica.

Saptamana trecuta, dupa esecul privatizarii CFR Marfa, Ramona Manescu a declarat ca Ministerul Transporturilor analizeaza oportunitatea retinerii garantiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#garantie GFR CFR Marfa, #avans privatizare GFR Marfa, #Gruia Stoica CFR Marfa, #Manescu garantie CFR Marfa , #stiri CFR