Nou val de concedieri la cele trei companii feroviare

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 23:47
2585 citiri
Nou val de concedieri la cele trei companii feroviare

CFR Calatori, CFR Marfa si CFR Infrastructura au venit luni in cadrul AGA cu cate doua variante de propuneri de restructurare a societatilor, circa 7.000 de angajati riscand sa-si piarda locul de munca, si au prezentat si bugetele estimate pentru acest an, au declarat pentru NewsIn surse din MTI. 

CFR Infrastructura a prezentat estimarea bugetului companiei, care prevede o pierdere de 896 milioane lei in 2010, iar in 2011 pierderea ar putea fi de doar 748 milioane lei.

"O prima varianta la CFR SA cuprinde reducerea personalului cu 1.295 feroviari si sa ramana opt regionale de cale ferata, iar o alta varianta propune 1.492 de posturi reduse cu cinci regionale, urmand sa fie desfiintate cele de la Constanta, Brasov si Galati", au declarat sursele ministeriale.

La CFR Calatori ar putea fi disponibilizati, intr-o prima varianta, 923 de oameni si sa ramana opt regionale sau in cea de-a doua varianta sa se reduca numarul de personal cu 1.021 posturi si regionalele de la opt la cinci, la fel ca la CFR SA.

"Estimarile arata ca CFR Calatori a incheiat anul 2010 cu o pierdere de 30 milioane lei, iar 2011 se va incheia echilibrat, fara pierdere", au mai precizat sursele citate.

Reprezentantii CFR Marfa au venit cu o singura varianta de buget, care urmeaza sa fie aprobata, directorii de la Marfa preconizand pentru anul 2010 o pierdere de 350 milioane lei, iar propunerile pentru 2011 prevad reducerea pierderilor pana la 80 milioane lei.

"O varianta prezentata in cadrul AGA cuprinde diponiblilizarea a 3.000 de salariati de la CFR Marfa, cei care raman fiind obligati sa renunte la tichetele de masa, primele de vacanta si alte sporuri.

O alta propunere ar fi disponiblizarea a 4.350 de angajati", au mai mentionat sursele ministeriale.

In AGA celor trei companii feroviare au fost avizate bugetele pe 2011 si au fost respinse propunerile de reorganizare, urmand ca pana in data de 15 ianuarie sa fie prezentata doar o varianta. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concedieri, #cfr, #restructuare , #stiri CFR