Noul mers al trenurilor intra in vigoare duminica. Ce va fi diferit in 2014, pe langa trenuri zilnice spre Viena si Budapesta

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 13:40
3312 citiri
Noul mers al trenurilor intra in vigoare duminica. Ce va fi diferit in 2014, pe langa trenuri zilnice spre Viena si Budapesta

Noul mers al trenurilor de Calatori intra in vigoare duminica, pana in 13 decembrie 2014 urmand sa fie puse in circulatie, zilnic, 1.169 de trenuri, cu aproximativ 200 mai putine decat in planul de mers 2012 - 2013.

In traficul intern, CFR Calatori va asigura si in 2014 serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora. Totodata, se va mentine mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori platitori este cu preponderenta de naveta, respectiv Bucuresti Nord - Pitesti - Craiova prin Rosiori Nord, Bucuresti Nord - Ploiesti si Constanta - Mangalia (in sezonul estival), arata CFR Calatori, intr-un comunicat de presa.

Pentru a ajunge in zonele turistice, cum sunt Valea Prahovei si Vatra Dornei, pasagerii vor avea in continuare la dispozitie un numar suficient de trenuri, in functie de sezon si de trafic, a precizat sursa citata.

Fata de 2013, toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu exceptia a trei perechi de trenuri pe ruta Bucuresti Nord - Ploiesti. In plus, din 1 februarie va fi introdusa cate o pereche de trenuri pe fiecare dintre rutele Bucuresti Nord - Constanta, Galati - Constanta si Drobeta Turnu Severin - Timisoara Nord . Totodata, se va relua legatura Bucuresti Nord - Cluj Napoca prin Simeria, cu trenurile IR 1823/1824, iar trenurile IR 1621/1622 vor conecta Bucuresti Nord de Timisoara prin Arad.

Trenuri internationale, zilnic la CFR Calatori

In noul an, pasagerii vor avea la dispozitie zilnic trenuri internationale directe de la Bucuresti Nord catre Viena (cu preturi de la 39 euro pe sens), Budapesta (de la 29 euro pe sens), Sofia, Istanbul, Chisinau. De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta din Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj-Napoca. Din Timisoara, pasagerii pot calatori zilnic catre Belgrad, prin Varset, cu un pret de 14 euro.

"Oferta de transport pentru 2014 se bazeaza pe exploatarea cat mai eficienta a resurselor disponibile, in conditiile in care CFR Calatori implementeaza un program de redresare care vizeaza, in primul rand, echilibrarea bugetului de venituri si cheltuieli. Aflata intr-un proces necesar de limitare a pierderilor operationale, compania face un efort deosebit ca, in anul urmator, sa puna la dispozitia zilnica a tuturor categoriilor de calatori un numar total de 1.169 de trenuri, din care 247 trenuri InterRegio si 922 trenuri Regio", a precizat CFR Calatori.

Lucrarile de reabilitare din 2014

CFR Calatori a mai aratat ca in 2014 vor fi continuate lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV Paneuropean, in zonele cu lucrari urmand sa scada cu pana la 50 la suta capacitatea de circulatie.

"Realizarea acestor lucrari, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea orariilor si rutelor trenurilor care circula pe aceste tronsoane, in sensul maririi duratelor de parcurs si a limitarii rutelor de circulatie", a precizat CFR Calatori.

Compania mentioneaza ca, prin plata calatoriei, pasagerii fac posibila mentinerea in circulatie a trenurilor pe care le utilizeaza pentru a se deplasa catre locul de munca sau catre o destinatie de vacanta, evitand cresterea preturilor legitimatiilor de calatorie prin taxarea suplimentara in tren sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor in vigoare.

"Tarifele CFR Calatori reflecta misiunea sociala a companiei ca transportul feroviar sa fie accesibil tuturor categoriilor de calatori, inclusiv acelora cu venituri mici. Site-ul www.cfrcalatori.ro permite achizitia rapida a biletului de tren si ofera informatii detaliate despre toate facilitatile de calatorie si avantajoasele oferte comerciale", a precizat sursa citata.

Compania a adaugat ca, pentru cumpararea in avans a legitimatiilor de calatorie, se acorda reduceri intre 10 si 25 la suta.

Biletele de calatorie gratuita cu valabilitate pe anul 2013 acordate pentru veteranii, invalizii si vaduvele de razboi in baza Legii 44/1994 si cele pentru persoanele cu handicap acordate in baza Legii 448/2008 sunt valabile pana la data de 31 ianuarie 2014 inclusiv, a precizat sursa citata.

De asemenea, biletele de calatorie gratuita pentru revolutionari valabile pentru anul 2013, acordate in baza Legii 341/2000, vor fi primite la viza pana la 31 decembrie 2013. In baza acestor bilete, se pot elibera bilete doar pentru calatoria pana la data de 31 decembrie 2013.

In baza cupoanelor-talon, valabile pana la 31 decembrie 2013, acordate pensionarilor, persoanelor persecutate politic si etnic conform Legii 147/2000, Decretului-Lege 118/1990 si Legii 189/ 2000, se pot elibera bilete pana la 31 decembrie 2013 pentru calatorii in cursul lunii ianuarie 2014, cu respectarea perioadei de anticipatie, potrivit CFR Calatori.

In baza cupoanelor de 50 la suta reducere pentru studenti, valabile pana la 31 decembrie 2013, se pot elibera bilete pentru luna ianuarie 2014, cu respectarea perioadei de anticipatie si in conditiile in care achizitia biletului se face nu mai tarziu de ultima zi a anului 2013.

Carnetele de cupoane cu 18/24 de file, avand 2013 ca an de valabilitate inscris pe coperta si care sunt emise in perioada octombrie - decembrie 2013, sunt valabile pentru 2014 si vor fi primite la viza, acordandu-se reducerea de 50 la suta la tariful de tren InterRegio, clasa a II-a, numai cu modificarea anului de pe coperta din 2013 in 2014 si aplicarea stampilei institutiei de invatamant, potrivit sursei citate.

Calatorii pot obtine informatii despre circulatia trenurilor de pe site-ul oficial al companiei, la adresa www.cfrcalatori.ro, la numarul de telefon 021/9521 sau de la personalul din statiile CFR.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#CFR Calatori preturi, #mersul trenurilor 2014 , #stiri CFR