O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania

Luni, 03 August 2009, ora 09:57
1360 citiri
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania

Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor (MT), Constantin Axinia, a anuntat ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.

"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar, numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia, precizeaza Mediafax.

Subsecretarul de stat precizeaza ca durata calatoriilor va fi redusa, pentru ca trenurile vor opri in mai putine statii.

"Timpul de circulatie va fi mai mic, pentru ca vor fi foarte putine opriri. In momentul de fata se lucreaza pentru a se infiinta societatea, legislatie, ordin de Hotarare de Guvern si asa mai departe", spune Constantin Axinia.

Pe de alta parte, oficialul a anuntat ca Ministerul Transporturilor vrea sa imbunatateasca modul de comunicare intre CFR Calatori si pasageri, mai ales atunci cand intarzie trenurile.

"Acum lucram la un proiect prin care vrem sa dezvoltam aceasta relatie cu publicul, mai ales in statiile mari si in trenurile de calatori, mai ales personalul de tren va fi instruit, de a exista relatia asta intre personalul CFR si calatori, astfel incat sa se poata da in orice moment informatii referitor la starea liniei, la circulatie sau la intarzieri", precizeaza Axinia.

El pune intarzierea trenurilor de calatori pe seama investitiilor putine in infrastructura feroviara.

#companie, #feroviara, #romania, #minister, #transporturi , #stiri CFR