Pensionarii protesteaza fata de Legea unitara a pensiilor

Vineri, 26 Martie 2010, ora 11:28
1586 citiri
Pensionarii protesteaza fata de Legea unitara a pensiilor

Mii de pensionari picheteaza, vineri dimineata, Guvernul si prefecturile din mai multe judete, pentru a protesta fata de Legea unitara a pensiilor, scrie NewsIn.

Pensionarii cer scutirea de la plata impozitului de 16% pentru pensiile mai mici decat salariul mediu pe economie.

Ei solicita Guvernului includerea in Codul Fiscal a unei noi prevederi care sa permita impozitarea progresiva numai a partii din pensie care depaseste salariul mediu brut pe economie, precum si adoptarea unor "masuri ferme pentru protejarea puterii de cumparare a pensiilor de asigurari sociale", potrivit Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR).

Reprezentantii pensionarilor mai cer cresterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut si ca eventuala introducere a sistemului de coplata pentru sistemele medicale sa nu afecteze persoanele care au iesit din campul muncii.

Pensionarii mai solicita asigurarea de urgenta a unor locuinte pentru familiile din aceasta categorie sociala care locuiesc in case nationalizate ce urmeaza sa fie retrocedate.

"Noi facem parte din randul celor care nu poate reactiona asa cum o pot face altii, CFR-istii de pilda. Intelegem ca sunt greutati economice in aceasta perioada, insa trebuie sa fim si noi intelesi", a declarat purtatorul de cuvant al FNSPR, Viorel Copil, prezent la protestul organizat in Piata Victoriei din Capitala.

Protestul pensionarilor este programat intre orele 10.00 si 12.00.

#pensionari, #pensie, #salariu, #mediu, #legea, #unitara, #pensiilor , #stiri CFR