Peste 50% dintre romani vor avea acces la Internet

Joi, 06 August 2009, ora 17:03
1815 citiri
Peste 50% dintre romani vor avea acces la Internet

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, a declarat, pentru NewsIn, ca proiectele pe care le are in derulare vor da posibilitatea ca, pana la sfarsitul anului, peste 50% dintre locuitorii Romaniei sa aiba posibilitatea de a utiliza Internetul.

"Avem in derulare programe care sa ne permita ca la sfarsitul anului peste 50% dintre romani sa aiba posibilitatea de a se conecta la Internet. Strategia noastra ne permite ca pana la sfarsitul anului 2010 sa avem o acoperire de 85% a tarii, desi directivele europene impun atingerea acestei cote pentru sfarsitul lui 2015", a declarat ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu.

Conform acestuia, MCSI a primit fonduri europene de 84 de milioane de euro pentru implementarea strategiei broadband si introducerea Internetului in zonele defavorizate, unde exista un singur operator.

"In acest moment sunt judete unde nu exista niciun operator, iar aceasta strategie va aduce o acoperire a 25-27% din teritoriu", a mai spus ministrul Sandu.

Conform acestuia, MCSI are contractate credite-angajament in valoare de 34 milioane euro pentru acoperirea a 20 de orase mari si a imprejurimilor acestora pana la sfarsitul anului.

"Avand conexiuni pe portalul e-Romania cu toate autoritatile publice locale si daca vom da drumul la cele 20 de servicii electronice, atunci Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va asigura comunicatiile intre Guvern si autoritatile publice locale, iar cetatenii vor putea intra mai usor in legatura cu autoritatile locale", a mai precizat Gabriel Sandu.

Totodata, ministrul comunicatiilor si societatii informationale a mai precizat ca exista un program pentru racordarea a 2.800 de scoli la Internet si exista discutii cu Teletrans si Telecom CFR pentru realizarea de conexiuni la Internet in toate zonele din tara.

Conform unui studiu realizat de Comisia Europeana, 64% dintre romani nu au accesat niciodata Internetul, rata care claseaza tara noastra pe ultimul loc intre cele 27 state membre ale Uniunii Europene la accesarea Internetului si a serviciilor online. Media europeana este de 33% pentru persoanele care nu au accesat niciodata Internetul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet, #acces, #romani, #locuitori, #sandu, #ministru , #stiri CFR