Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pogea: Bugetele de pensii si de somaj vor fi suplimentate cu circa 1,4 miliarde lei

Pogea: Bugetele de pensii si de somaj vor fi suplimentate cu circa 1,4 miliarde lei

Bugetul de pensii va fi suplimentat cu 500 milioane lei pentru a asigura plata pensiilor in 2009, iar bugetul de somaj va creste in urma rectificarii bugetare din august cu 864 milioane lei, a declarat marti ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, citat de NewsIn.

"Vom suplimenta bugetul pentru somaj cu 864 milioane lei, circa 0,17% din PIB, si vom suplimenta bugetul de pensii cu 500 milioane lei.

Totodata, vom transfera de la bugetul de stat 5,4 miliarde lei pentru echilibrarea bugetului asigurarilor sociale", a precizat Pogea.


Ministrul Finantelor a adaugat ca legislatia va fi modificata "in sensul imbunatatirii situatiei persoanelor vulnerabile" si ca pensia minima va creste de la 1 octombrie de la 300 lei la 350 lei si ca majorarea pensiilor cu 2% va necesita un efort bugetar de 200 milioane lei.


Totodata, Gheorghe Pogea a anuntat ca Guvernul a dispus majorarea cheltuielilor cu 150 milioane lei, pentru a asigura functionarea normala a primariilor si ca, in plus, vor fi alocate autoritatilor publice locale circa 400 milioane lei pentru lucrarile de infrastructura si refacerea drumurilor judetene.


In plus, ministrul Finantelor a precizat ca vor fi suplimentate fondurile alocate pentru infrastructura la nivel national cu 500 milioane lei.


"Vom aloca in urmatoarea perioada 364 milioane lei CFR, prin redistribuire, pentru plata restantelor la furnizori, in special pentru plata datoriilor facute pentru consumul de energie electrica", a mai spus Pogea. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1263 ori
Citeste mai multe desprebuget somaj infrastructura Pogea