Proiectul rectificarii bugetare, aprobat saptamana viitoare

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 01:24
1310 citiri
Proiectul rectificarii bugetare, aprobat saptamana viitoare

Proiectul rectificarii bugetare urmeaza sa fie aprobat luni, intr-o sedinta de Guvern care va incepe la ora 10.00, dupa ce documentul va fi analizat de catre Consiliul Economic si Social, a anuntat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, scrie Newsin. 

"Luni, va fi aprobat proiectul rectificarii de buget in sedinta Guvernului. Vineri, proiectul va fi trimis Consiliului Economic si Social", a precizat Muntean.

Pe 12 octombrie, secretarul de stat din cadrul MFP, Gheorghe Gherghina, la discutiile Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, a declarat ca o noua rectificare bugetara va fi facuta de catre guvern la sfarsitul lui octombrie.

"Am facut ultimele estimari sa vedem ce se intampla. Dupa estimarile noastre, nu stim cum se va inchide octombrie, pe 26-27 vom sti. Tinand seama cum s-a inchis septembrie, cum au mers primele zile ale lunii octombrie, cum s-a inchis august, noi estimam ca vom realiza veniturile programate pentru acest an", a declarat Gherghina.

El a declarat ca, in privinta cheltuielilor, este nevoie de o noua rectificare bugetara pentru redistribuirea acestora.

"In ceea ce priveste cheltuielile, estimam ca va fi nevoie de o noua rectificare la finalul acesti luni si probabil ca vom discuta si vom propune Guvernului o noua rectificare bugetara. Potrivit legii, mai avem dreptul la o a doua rectificare bugetara si putem sa o facem pe a doua de acord cu dansii (deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci, n.r.) pentru a mai face redistribuiri de cheltuieli si intre ministere. Din analizele executiei rezulta ca unele cheltuieli la unele institutii ar putea sa nu se faca si atunci am putea sa realocam la altele, sa se faca si cheltuielile si sa atingem deficitul la nivel de 6,8%", a spus Gherghina.

In ceea ce priveste arieratele, Gherghina a declarat ca la Sanatate ar trebui sa se inchida fara cresteri de arierate, dar ca sunt probleme cu obligatiile catre o serie de firme germane, obligatii ale CFR si ale altor companii de stat. El a mai spus ca este nevoie de intarirea reglementarilor pentru a determina autoritatile sa nu mai faca arierate. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#rectificare bugetara, #guvern, #arierate , #stiri CFR