Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul rectificarii bugetare, aprobat saptamana viitoare

Proiectul rectificarii bugetare, aprobat saptamana viitoare

Proiectul rectificarii bugetare urmeaza sa fie aprobat luni, intr-o sedinta de Guvern care va incepe la ora 10.00, dupa ce documentul va fi analizat de catre Consiliul Economic si Social, a anuntat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, scrie Newsin. 

"Luni, va fi aprobat proiectul rectificarii de buget in sedinta Guvernului. Vineri, proiectul va fi trimis Consiliului Economic si Social", a precizat Muntean.


Pe 12 octombrie, secretarul de stat din cadrul MFP, Gheorghe Gherghina, la discutiile Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, a declarat ca o noua rectificare bugetara va fi facuta de catre guvern la sfarsitul lui octombrie.


"Am facut ultimele estimari sa vedem ce se intampla. Dupa estimarile noastre, nu stim cum se va inchide octombrie, pe 26-27 vom sti. Tinand seama cum s-a inchis septembrie, cum au mers primele zile ale lunii octombrie, cum s-a inchis august, noi estimam ca vom realiza veniturile programate pentru acest an", a declarat Gherghina.


El a declarat ca, in privinta cheltuielilor, este nevoie de o noua rectificare bugetara pentru redistribuirea acestora.


"In ceea ce priveste cheltuielile, estimam ca va fi nevoie de o noua rectificare la finalul acesti luni si probabil ca vom discuta si vom propune Guvernului o noua rectificare bugetara. Potrivit legii, mai avem dreptul la o a doua rectificare bugetara si putem sa o facem pe a doua de acord cu dansii (deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci, n.r.) pentru a mai face redistribuiri de cheltuieli si intre ministere. Din analizele executiei rezulta ca unele cheltuieli la unele institutii ar putea sa nu se faca si atunci am putea sa realocam la altele, sa se faca si cheltuielile si sa atingem deficitul la nivel de 6,8%", a spus Gherghina.


In ceea ce privestearieratele, Gherghina a declarat ca la Sanatate ar trebui sa se inchida fara cresteri de arierate, dar ca sunt probleme cu obligatiile catre o serie de firme germane, obligatii ale CFR si ale altor companii de stat. El a mai spus ca este nevoie de intarirea reglementarilor pentru a determina autoritatile sa nu mai faca arierate. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1007 ori
Citeste mai multe desprerectificare bugetara guvern arierate