Razvan Laurentiu, noul director la CFR Calatori

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 12:28
2931 citiri
Razvan Laurentiu, noul director la CFR Calatori

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, l-a numit miercuri pe PSD-istul Stoica Razvan Laurentiu in functia de director general la CFR Calatori, in locul lui Liviu Pescarasu, au anuntat reprezentantii ministerului.

Potrivit acestora, Stoica Razvan Laurentiu il inlocuieste pe Liviu Pescarasu, care a asigurat functia de director general din 24 martie si ca interimar din ianuarie 2009.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a numit pe 24 martie membri PD-L la conducerea CFR Infrastructura si CFR Calatori, ignorand intelegerea cu PSD, au declarat pentru NewsIn surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, nominalizarile pentru cei doi directori generali la CFR SA si CFR Calatori au fost facute de catre PSD, partid caruia potrivit intelegerii ii reveneau cele doua posturi, in urma cu doua saptamani, dar ministrul transporturilor si infrastructurii nu a tinut cont de ele. Aceleasi surse au mai spus ca Berceanu i-a nominalizat pe cei doi directori, membri PD-L, doar ca sa gestioneze domeniul "o perioada".

Sursele citate au mentionat ca nu sunt de acord cu decizia ministrului, pe care o considera ca fiind de moment, iar aceste numiri la cele doua companii au fost facute in graba.

Surse din PSD recunosc ca au intarziat cu nominalizarea celor doi directori generali, "dar Berceanu putea sa mai astepte". In plus, acestia au subliniat ca nu au nimic cu persoanele stabilite de ministru, insa intelegerile trebuie respectate.

"Se pare ca solutia cu interimatul nu a dat roade si a fost generat un conflict cu buna stiinta intre conducerea ministerului si companii. A fost un conflict de munca generat intentionat. Pe noi ne intereseaza situatia angajatilor care vor fi disponibilizati si nu cea a bugetului", au mai precizat sursele.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a confirmat, in 24 martie, numirea lui Viorel Scurtu in functia de director general al CFR Infrastructura si a lui Liviu Pescarasu in cea de director general al CFR Calatori.

Viorel Scurtu a asigurat interimatul la conducerea administratorului infrastructurii in urma demiterii din functie a lui Constantin Manea. Liviu Pescarasu a fost confirmat la sefia operatorului national de transport de calatori, fostul director general adjunct in cadrul CFR Calatori asigurand din ianuarie 2009 functia de director general interimar al CFR Calatori, preluand functia de la Alexandru Noaptes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#director, #cfr, #berceanu , #stiri CFR