RedHat Linux deschide filiala in Romania

Luni, 21 Mai 2007, ora 03:00
1235 citiri

RedHat isi va deschide, in iulie, o filiala pentru Romania si Bulgaria, care va fi condusa de un roman, in prezent operatiunile pentru intreaga Europa de Est fiind coordonate de la Viena, a declarat, reprezentantul RedHat, Agnes Horvath, prezenta la conferinta eLiberatica.

"Acest lucru arata cat de importanta a devenit piata din Romania pentru RedHat", a declarat Horvath.

RedHat are ca scop dublarea cifrei de afaceri din Romania, anul acesta, pe fondul cresterii vanzarilor la nivel mondial, potrivit reprezentantului companiei. Vanzarile RedHat din Romania au atins, anul trecut, 800.000 de euro, a afirmat Horvath.

RedHat produce o varianta proprie a sistemului de operare gratuit Linux. Compania obtine cea mai mare parte din venituri oferind servicii de asistenta tehnica organizatiilor mari care folosesc RedHat Linux.

Compania estimeaza ca RedHat Linux este instalat pe aproximativ 800 de servere ale unor clienti din Romania care au abonament anual sau multianual pentru asistenta tehnica.

"Cele mai mult banci din Romania au, printre calculatoarele lor, servere si desktopuri care ruleaza RedHat linux. Sistemul nostru este folosit de Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC). In data centerul Cailor Ferate Romane (CFR) exista peste 40 de servere care ruleaza RedHat Linux. Aceste societati beneficiaza de asistenta tehnica din partea RedHat", a afirmat Horvath.

Pana acum, principala grija a RedHat a fost reinnoirea contractelor cu clientii mari. Din a doua jumatate a anului, compania isi va spori activitatile pentru atragerea de noi abonati.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)