Salariatii CFR Marfa au primit 50% din lichidarea lunii mai si renunta la protest

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 17:41
1978 citiri
Salariatii CFR Marfa au primit 50% din lichidarea lunii mai si renunta la protest

Salariatii CFR Marfa au primit vineri 50% din lichidarea lunii mai, restul banilor urmand a fi alocati pana pe 2 iulie, angajatii renuntand astfel la intentia de a protesta in fata sediului societatii, a declarat, vineri, pentru NewsIn, directorul CFR Marfa, Calin Gratian, informeaza NewsIn.

"Chiar daca activitatea societatii nu depaseste 55%, angajatii primesc in continuare salariile integral.

Salariatii CFR Marfa trebuie sa inteleaga ca a scazut activitatea societatii si, cu toate acestea, salariile sunt platite integral. Nu mai este o economie normala. Pe viitor vor mai fi intarzieri la plata salariilor, iar o reducere a personalului ar putea fi posibila", a spus Calin Gratian.

Liderii de sindicat au declarat pentru NewsIn ca salariatii CFR Marfa ar putea protesta vineri in fata sediului companiei deoarece o parte dintre acestia nu si-au primit drepturile salariale, intrucat Raiffeisen nu a dat drumul la finantare pentru plata partiala a lichidarii aferente lunii mai.

"Impreuna cu directorul societatii, convenisem ca sa dam 50% din lichidarea lunii mai, bani care trebuia sa ii ia salariatii in data de 14 iunie.

In cursul zilei de joi s-au emis ordinele de finantare catre cele doua banci: Raiffeisen, unde aveam 12 milioane de lei in contul colector, si Bancpost, unde se aflau aproximativ 3 milioane de lei. Am convenit cu oficialii CFR Marfa sa dam jumatate din lichidarea lunii mai, iar cealalta jumatate sa se plateasca saptamana viitoare, deoarece nu sunt lichiditati", a precizat, pentru NewsIn, liderul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

Acesta a spus ca nu stie care este motivul pentru care Raiffeisen nu a deblocat acei bani si i-a lasat in contul colector. O parte dintre salariati, in special cei din conducerea centrala a societatii, care au cardurile la Bancpost, au primit salariile inca de ieri (joi-n.r.), iar acest lucru i-a nemultumit pe ceilalti salariati, care trebuie sa primesca banii de la Raiffeisen.

"Intre timp s-au strans ceva bani pentru ca CFR Marfa are acea problema cu consortiul de banci, cu imprumutul de 120 de milioane de euro. Pe 30 iunie aveau rata scadenta in valoare de 10 milioane de euro pe care i-au platit. Tocmai de asta nu inteleg de ce Raiffeisen nu a dat drumul la finantare pentru salarii", a mai explicat Mantescu.

Vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, a declarat ca exista posibilitatea unui protest deoarece salariatii sunt nemultumiti de toate aceste intarzieri.

Pe de alta parte, directorul general al CFR Marfa, Calin Gratian, a declarat, pentru NewsIn, ca nu stie de intentia salariatilor CFR Marfa cu privire la un eventual protest in cursul zilei de vinei.

"M-am certat cu sindicatele si le-am spus ca am dat drumul la bani joi seara din doua surse, Bancpost si Raiffeisen. Nu stiu de niciun protest, mai ales ca am vorbit cu liderii de sindicat si nici ei nu stiau nimic", a adaugat Gratian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Angajații Google cer anularea unui contract uriaș al companiei cu guvernul israelian. Protestatarii, scoși cu forța din birouri de polițiști
Angajații Google cer anularea unui contract uriaș al companiei cu guvernul israelian. Protestatarii, scoși cu forța din birouri de polițiști
Zeci de angajați Google au participat la proteste în birourile companiei din New York și California. Gigantul IT are un contract de peste un miliard de dolari cu guvernul israelian, însă tot...
#salariati, #cfr, #marfa, #angajati, #protest , #stiri CFR