Sindicalistii Metrorex au cerut celor de la CFR sa se solidarizeze cu ei

Vineri, 28 Mai 2010, ora 13:08
1552 citiri
Sindicalistii Metrorex au cerut celor de la CFR sa se solidarizeze cu ei

Mai multi membri de sindicat de la Metrorex prezenti la conferinta de presa de vineri a USLM au scandat "Jos Guvernul" si "Jos Basescu", cerandu-le liderilor sindicali de la CFR sa se solidarizeze cu ei si sa faca greva, relateaza Mediafax.

Cei cativa sindicalisti Metrorex care au participat la conferinta de presa a Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) au fost nemultumiti de anuntul liderilor sindicali din CFR ca o decizie privind o eventuala greva de solidaritate a ceferistilor va fi luata luni.

La scurt timp dupa ce liderii sindicali de la CFR au spus, in conferinta de presa a USLM, ca deocamdata nu a fost luata o deciziei privind greva de solidaritate a angajatilor din Cai Ferate, sindicalistii Metrorex au inceput sa strige sa se solidarizeze cu ei si sa intre in greva.

Acestia au scandat "Jos Guvernul" si "Jos Basescu", incidentul incheindu-se in scurt timp.

Sindicalistii de la metrou si RATB fac greva de solidaritate in 1 iunie, cu oprirea activitatii intre orele 4.00 si 16.00, si vor intra ulterior in greva generala daca va fi nevoie, din cauza scaderii salariilor angajatilor, a anuntat, vineri, presedintele USLM, Ioan Radoi.

In 1 iunie vor opri activitatea intre orele 4.00 si 16.00 angajatii Metrorex si cei de la RATB care lucreaza pe troleibuze si tramvaie, urmand ca autobuzele sa circule normal.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca se intalneste, vineri, cu reprezentantii sindicatelor RATB si cu conducerea regiei pentru a discuta modul in care va fi asigurat transportul in 1 iunie, cand va fi greva de solidaritate a angajatilor RATB si Metrorex.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, prezent la conferinta de presa a USLM, a declarat ca o decizie privind o eventuala greva de solidaritate a celor de la CFR va fi luata luni.

Mantescu a spus ca angajatii sunt pregatiti sa opreasca lucrul daca vor fi afectati de diminuarea salariilor.

La randul sau, presedintele Federatiei Dum de Fier, Florin Dobrescu, a spus ca daca va fi greva de solidaritate la CFR, aceasta va fi dupa 2 sau 3 iunie, cand se vor aduna toate semnaturile colegilor din teritoriu.

In urma cu o zi, Iulian Mantescu declara, pentru MEDIAFAX, ca salariatii de la Caile Ferate nu vor opri lucrul luni, asa cum anuntasera saptamana trecuta.

El preciza ca a trimis in teritoriu o consultare pentru membrii de sindicat prin care acestia sa spuna daca vor sau nu sa faca greva de solidaritate cu restul angajatilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cfr, #metrorex, #sindicalisti , #stiri CFR