Sindicate CFR: S-a strans aproape jumatate din avansul lunii septembrie

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 14:58
2325 citiri
Sindicate CFR: S-a strans aproape jumatate din avansul lunii septembrie

Sindicatele au fost anuntate de reprezentantii celor trei companii feroviare ca s-au strans pana in prezent 24 de milioane lei (din totalul sumei de 63 milioane lei) pentru plata avansului pentru luna septembrie, care urmeaza sa fie incasat la sfarsitul lunii, a declarat, pentru NewsIn, Ion Molea.

"In cadrul discutiilor de joi, reprezentantii celor trei companii CFR ne-au anuntat ca s-au strans 24 de milioane de lei pentru plata salariilor angajatilor de la calea ferata, aferente avansului din luna septembrie, care urmeaza sa se plateasca in 30 septembrie. Suma totala aferenta avansului celor 68.900 de angajati ai companiilor si ai filialele acestora este de 63 milioane lei", a spus presedintele Aliantei Federatiilor Nationale CFR, Ion Molea, dupa intalnirea cu administratiile celor trei companii feroviare.

In plus, acesta a precizat ca reprezentantii companiilor CFR Calatori, Infrastructura si Marfa au spus ca vor face eforturi ca pana in 29 septembrie sa stranga si restul de aproximativ 40 de milioane de lei.

La intalnire a mai fost discutata si problema blocarii conturilor de la CFR Marfa (in valuta si in lei) de catre Raiffeisen Bank.

"Banca a blocat conturile ca sa oblige administratia companiei sa accepte o crestere a dobanzii cu pana la 5%, aferenta imprumutului facut in 2008, de 120 milioane euro", a mentionat Molea.

Presedintele Aliantei Federatiilor Nationale CFR a declarat pentru NewsIn ca sindicatele nu sunt de acord cu disponbilizarile, daca ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, nu va promulga o H.G. cu plati compensatorii a 20-24 de salarii, asa cum functioneaza la Ministerul Economiei.

Federatiile sindicatelor feroviare au anuntat, marti, ca vor cere Guvernului depolitizarea caii ferate, demiterea directorilor generali ai celor trei companii, a ministrului transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, si a subsecretarului de stat Constantin Axinia.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avans, #cfr, #disponbilizarile, #plati, #salarii , #stiri CFR