Turistii romani, avertizati in legatura cu greva generala din Grecia

Joi, 08 Iulie 2010, ora 00:59
1759 citiri
Turistii romani, avertizati in legatura cu greva generala din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Grecia in perioada urmatoare ca sindicatele din aceasta tara vor organiza joi o greva generala, care va afecta sectoarele public si privat, informeaza Newsin. 

Vor fi afectate atat traficul intern, cat si cel international, la greva anuntand-si participarea lucratorii Cailor Ferate Elene, Sindicatul marinarilor eleni, Federatia Panelena de Marina (PNO), soferii de autobuze, troleibuze, tramvaie si de metrou.

Declansarea grevei generale va duce la blocarea principalelor transporturi maritime de calatori si marfa. Sindicatul controlorilor traficului aerian a anuntat participarea la greva intre orele 10.00 - 14.00, interval in care va fi intrerupt traficul aerian, extern si intern.

Si-au anuntat participarea la greva generala vamesii, functionarii publici, angajatii caselor de asigurari de sanatate si pensii, functionarii din primarii si prefecturi, medicii, asistentii medicali si serviciile de urgenta, functionarii intreprinderilor de stat, functionarii si toti lucratorii din domeniul privat.

MAE ii sfatuieste pe cetatenii romani sa evite locurile unde au loc demonstratii de strada si sa tina cont de recomandarile autoritatilor locale.

Pentru a nu fi expusi situatiilor neplacute in cadrul deplasarii in Grecia, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa se informeze in prealabil asupra situatiei transportului aerian, maritim si feroviar din aceasta tara.

In acest sens, poate fi contactata Ambasada Romaniei la Atena si respectiv Consulatul General al Romaniei la Salonic.

CFR Calatori a anuntat ca joi, 8 iulie, din cauza grevei feroviarilor eleni, intre statiile grecesti Kulata - Thessaloniki si retur, circulatia trenurilor va fi anulata, fiind astfel afectata circulatia trenurilor Rapid 463, pe relatia Bucuresti Nord-Thessaloniki si 462, Thessaloniki-Bucuresti Nord.

"Din cauza grevei, intre statiile feroviare grecesti Kulata - Thessaloniki si retur, circulatia trenurilor va fi anulata, iar calatorii pe aceasta distanta vor fi transportati cu mijloace auto pentru a se imbarca la trenul international care circula pe relatia Bucuresti Nord - Kulata - Bucuresti Nord " a comunicat marti CFR Calatori. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#greva, #grecia, #turisti, #romani , #stiri CFR