USLM: Sub nicio forma nu vom accepta reducerea salariilor cu 25%

Joi, 13 Mai 2010, ora 17:01
1564 citiri
USLM: Sub nicio forma nu vom accepta reducerea salariilor cu 25%

Vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Florian Crisu, a declarat joi, pentru Agentia NewsIn, ca sindicatele de la metrou nu vor accepta sub nicio forma reducerea salariilor cu 25%, amenintand cu declansarea grevei generale.

"Vom participa la toate actiunile Confederatiilor Sindicale, iar daca dupa aceste actiuni Guvernul isi va mentine ideea de a reduce salariile angajatilor din companiile de stat cu 25%, nu vom avea alta alternativa decat sa declansam greva generala. Speram sa se renunte la aceasta ideea, pentru ca asemenea reduceri salariale nu pot fi suportate", a precizat Florian Crisu.

De asemenea, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, a declarat joi pentru Agentia NewsIn ca sindicatele din CFR vor bloca trenurile la sfarsitul lunii mai daca li se vor reduce salariile cu 25%.

"In 18 mai ne vom intalni in Consiliul National, pe data de 19 mai vom participa la mitingul organizat de Cartel Alfa, iar daca pana atunci se va lua decizia reducerii salariilor cu 25% si la CFR, fiind o companie de stat, vom declansa toate procedurile legale, iar in 25-30 mai s-ar putea sa intram in greva generala, iar traficul feroviar va fi blocat. Nu este normal ca la CFR, dupa ce s-au facut concedieri in masa si au fost inghetate salariile, sa se reduca din nou salariile", a spus Voicu Sala.

#reduceri salarii concedieri proteste metrou cfr , #stiri CFR