Videanu: Cea mai mare problema o avem cu CFR Infrastructura

Marti, 16 Iunie 2009, ora 17:21
1595 citiri
Videanu: Cea mai mare problema o avem cu CFR Infrastructura

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat marti ca cea mai mare problema o are cu CFR Infrastructura, care a acumulat datorii de circa 1,2 miliarde lei catre furnizorii de energie electrica, iar acestia nu mai pot face investitii, potrivit Newsin.

"Trebuie gasita o solutie si la Ministerul Finantelor Publice, care nu a asigurat suficiente subventii", a spus Videanu.

In ceea ce priveste acordul semnat anul trecut, care prevedea plata esalonat a datoriilor acumulate de compania feroviara catre furnizorii de energie electrica, ministrul Videanu a spus ca "acest acord nu a fost respectat, s-au platit numai doua transe, dupa care s-au blocat".

De asemenea, Adriean Videanu a precizat ca nici Romgaz nu este intr-o relatie foarte buna cu ELCEN, cu companii din chimie si cu CET-urile locale, din cauza datoriilor acumulate de acesti consumatori.

Ministrul roman al economiei a participat marti la Conventia si Conferinta Anuala Eurelectric 2009, ce a avut loc in Bucuresti, cu tema "Piete de electricitate 2050: Inteligente, Integrate, Carbon-Neutre".

Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei si Finantelor si CN CFR SA au semnat anul trecut, in luna iulie, un acord, impreuna cu cei sapte furnizori de electricitate, prin care compania feroviara se angaja sa plateasca esalonat datoriile istorice de aproape un miliard de lei catre companiile de electricitate. 

 

#cfr, #datorii, #energie, #romgaz, #videanu , #stiri CFR