Directorul general al FMI, in vizita oficiala in Romania pana marti

Luni, 15 Iulie 2013, ora 09:05
1295 citiri
Directorul general al FMI, in vizita oficiala in Romania pana marti

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, viziteaza Romania in perioada 15-16 iulie, aceasta urmand sa fie prima sa vizita la Bucuresti dupa numirea in functia de director al FMI, in luna iulie 2011.

In timpul vizitei, Christine Lagarde se va intalni cu oficiali si factori de decizie, precum si cu reprezentanti ai sectorului privat, ai societatii civile si mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice actuale si provocarile care urmeaza.

Christine Lagarde va sustine un discurs despre identificarea unei noi paradigme de crestere economica in regiune, in cadrul conferintei "Eastern Europe and Romania: The Road Ahead".

In ultimii 23 de ani au avut loc patru vizite oficiale in Romania ale directorilor generali ai Fondului Monetar International (FMI), trei dintre acestea fiind efectuate in perioada 1990 - 1996 de Michel Camdessus, iar in 2010 a fost in vizita Dominique Strauss-Kahn.

Romania se pregateste de un nou acord cu FMI

Analistii se asteapta ca autoritatile romane sa foloseasca ocazia vizitei directorului general al FMI, Christine Lagarde, la Bucuresti pentru a anunta un nou acord stand-by cu Fondul, din care insa nu vor fi trasi bani, la fel ca in cazul precedentei intelegeri.

Premierul Victor Ponta a anuntat la inceputul lui iulie ca autoritatile din Romania au transmis scrisoarea de intentie privind un nou acord cu FMI si Comisia Europeana. Ponta a afirmat ca decizia de a avea un nou acord cu CE si FMI este una asumata de Guvern, guvernatorul BNR si presedinte, noul acord urmand sa fie unul de tip preventiv, a adaugat premierul.

Romania a incheiat in iunie cu succes cel de al doilea acord Stand-by cu Fondul Monetar International, dar cresterea a ramas slaba, economia fiind inca afectata de posibile riscuri, a declarat directorul adjunct al FMI, Nemat Shafik, dupa intalnirea bordului institutiei de la sfarsitul lui iunie.

#vizita Christine Lagarde Romania, #vizita director FMI Romania, #director FMI economie Romania , #FMI