FMI saluta planul liderilor europeni

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 09:39
975 citiri
FMI saluta planul liderilor europeni
Christine Lagarde, sefa Fondului Monetar International este multumita de planul adoptat de liderii europeni./SURSA: guardian.uk

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a salutat "progresele substantiale" realizate la summitul european de la Bruxelles, felicitandu-i pe liderii zonei euro pentru adoptarea unui "program care va raspunde crizei din regiune", relateaza AFP.

"De acum, intentionez sa recomand consiliului de administratie al FMI varsarea urmatoarei transe de imprumut" pentru Grecia, a spus Lagarde, subliniind ca aplicarea "reformelor economice acceptate" deja de autoritatile de la Atena ramane esentiala.

Ea a adaugat ca acordul incheiat intre banci si UE, care prevede ca sectorul privat sa renunte la 50 la suta din creantele elene pe care le detine, "este de cea mai mare importanta pentru imbunatatirea viabilitatii datoriei".

Acordul demonstreaza "o analiza realista a economiei elene" si reprezinta "o impartire convenabila a poverii intre sectoarele privat si public", a apreciat Lagarde.

#reactie Lagarde summit, #Christine Lagarde criza Europa, #parere Christine Lagarde, #reactie FMI summit , #FMI