Lagarde: Este necesara o clarificare politica in Grecia si Italia

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 10:26
995 citiri
Lagarde: Este necesara o clarificare politica in Grecia si Italia

O "clarificare politica" este necesara in Italia si Grecia, a declarat, joi, la Beijing directoarea generala a FMI, Christine Lagarde, in timp ce bursele din lume sunt destabilizate dupa anuntul demisiei premierilor celor doua tari europene.

FMI a primit o misiune cruciala si trebuie, potrivit lui Lagarde, sa isi puna "expertiza" si "cunostintele" in serviciul unei "supravegheri bugetare a Italiei intr-un ritm trimestrial".

O extindere a crizei dupa modelul Italiei, a treia economie din zona euro, a carei datorie atinge 1.900 de miliarde de euro (120 la suta din PIB), ar pune in genunchi intreaga zona euro, unde fondul de criza FESF este inca departe de a putea face fata unei astfel de ipoteze.

Zona euro vrea sa intareasca Fondul european de stabilitate financiara (FESF) si a solicitat in acest scop Chinei sa cumpere obligatiuni ale FESF.

"Exista in mod clar o relatie de incredere intre Fond si China", a apreciat Lagarde.

Demisia de acum oficiala a lui Giorgios Papandreou in Grecia si cea anuntata a lui Silvio Berlusconi in Italia nu au fost suficiente pentru dezamorsarea crizei din zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#christine lagarde, #clarificare politica Italia Grecia , #FMI