Lagarde, in vizita in Japonia in plina criza europeana

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 09:20
992 citiri
Lagarde, in vizita in Japonia in plina criza europeana

Directoarea generala a FMI, Christine Lagarde, a sosit vineri in Japonia pentru o vizita de doua zile, in cursul careia ea va discuta despre criza financiara europeana cu oficialii niponi.

Dupa vizite la Moscova si Beijing, dna Lagarde efectueaza prima sa vizita la Tokyo in calitate de sefa a institutiei internationale in cadrul careia Japonia este a doua cea mai importanta contribuitoare, dupa SUA, informeaza AFP.

Ea urmeaza sa se intalneasca vineri cu guvernatorul Bancii Japoniei, Masaaki Shirakawa, si cu ministrul japonez delegat pentru serviciile financiare si reforma postala - Shozaburo Jimi. Christine Lagarde va avea de asemenea o intrevedere sambata cu ministrul japonez de finante Jun Azumi dupa care va pleca spre Hawaii (SUA) pentru a participa la o reuniune a Forumului Economic Asia-Pacific (APEC).

In timpul discutiilor cu responsabilii niponi, Lagarde va aborda problemele de indatorare europene care se intensifica odata cu cresterea puternica a dobanzilor obligatiunilor italiene.

Pe de alta parte, AFP aminteste ca in timpul trecerii sale prin China, directoarea FMI a avertizat in legatura cu "riscul unei spirale de instabilitate financiara mondiala" daca puterile economice ale planetei nu reactioneaza impreuna la criza datoriei din Europa si la amenintarile recesiunii.

#Christine Lagarde vizita Japonia, #criza europeana , #FMI