Sefa FMI: In Europa sunt necesare politici monetare necoventionale

Luni, 26 August 2013, ora 12:06
1244 citiri
Sefa FMI: In Europa sunt necesare politici monetare necoventionale

Bancile centrale din Europa, SUA si Japonia nu au de ce sa se grabeasca sa puna capat politicilor monetare ultra-relaxante pe care le-au introdus in ultimii ani pentru a stimula cresterea economica, a declarat directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

"Politicile monetare neconventionale sunt in continuare necesare in toate locurile unde sunt utilizate, chiar daca in unele parti mai mult decat in altele. In Europa de exemplu exista o nevoie mai mare pentru politici monetare neconventionale", a apreciat Lagarde.

Cu toate acestea, Lagarde a apreciat ca nu exista motive pentru care bancile centrale nu ar putea sa puna capat politicilor conventionale cu acelasi succes cu care au lansat aceste politici in timpul crizei financiare.

In plus, Lagarde a subliniat ca bancile centrale trebuie sa coopereze pentru a minimiza efectele care ar putea aparea ca urmare a retragerii masurilor de stimulare, transmite Reuters.

"Politicile si coordonarea politicilor nu sunt inca la nivelul la care trebuie sa fie. Esecul in a actiona la nivel global ar putea pune in pericol revenirea economiei globale", a declarat Christine Lagarde la conferinta anuala a Rezervei federale americane, organizata la Jackson Hole, Wyoming.

Directorul FMI a atras atentia ca ingrijorarile cu privire la momentul in care Fed va retrage masurile de sprijini au afectat pietele emergente in ultimele zile.

Rezerva federala americana se apropie momentul in care va pune capat programului de relaxare cantitativa, un program prin care a injectat miliarde de dolari in economia americana si a condus la scaderea dobanzilor. Pe fondul incetarii acestui program al Fed, fluxurile de capital incep sa iasa de pe pietele emergente, pentru a reveni in SUA si alte economii dezvoltate, ceea ce conduce la deprecierea monedelor emergente

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Christine Lagarde FMI, #Christine Lagarde politica monetara, #lagarde fmi , #FMI