China o prefera pe Christine Lagarde la sefia FMI

Marti, 24 Mai 2011, ora 13:56
1522 citiri
China o prefera pe Christine Lagarde la sefia FMI

Canditatul preferat al Chinei, pentru sefia Fondului Mometar International (FMI) este Christine Lagarde, ministrul Finantelor, sustine ministrul francez al Bugetului, Francois Baroin, totodata purtator de cuvant al guvernului, in timp ce ministerul chinez de Externe a refuzat sa comenteze, transmite Reuters.

Puteti directiona aceste intrebari catre ministerul de resort. Ministerul de Externe nu poate oferi aceste informatii, care trebuie sa vina de la agentia responsabila", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului chinez de Externe, Jiang Yu, intr-o conferinta de presa.

Lagarde este favorita in cursa pentru sefia FMI, dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn, acuzat la New York de tentativa de viol.

Postul de director general al Fondului a fost ocupat intotdeauna de un european, dar economiile emergente fac presiuni pentru a pune capat acestei traditii.

Liderii europeni au strans randurile in jurul ministrului francez pentru a sustine un candidat comun, in timp ce statele emergente nu au reusit inca sa ajunga la un astfel de consens.

Mexicul incearca sa adune sustinatori pentru Agustin Carstens, guvernatorul bancii centrale mexicane, insa s-a lovit luni de un prim obstacol chiar in America Latina, Brazilia intampinand cu raceala propunerea.

Rusia a aratat saptamana trecuta ca l-ar sustine pe guvernatorul bancii centrale a Kazahstanului, Grigory Marchencko, iar surse apropiate situatiei sustin ca politicianul sud-african Trevor Manuel ar putea fi de asemenea un candidat.

Consiliul FMI a deschis luni procesul oficial de nominalizare a candidatilor si spera sa aleaga un succesor pana la 30 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#China, #Christine Lagarde, #sef fmi, #fmi, #dominique strauss kahn , #stiri Christine Lagarde