Christine Lagarde ar putea fi numita noua sefa FMI marti

Marti, 28 Iunie 2011, ora 10:44
1374 citiri
Christine Lagarde ar putea fi numita noua sefa FMI marti

Ministrul de Finante francez, Christine Lagarde, ar putea fi numita director general al Fondului Monetar International chiar de marti, devenind prima femeie la conducerea acestei institutii. 

Lagarde este sprijinita puternic de tarile europene, insa si de oficialii chinezi, potrivit unor surse, relateaza Associated Press.

In schimb, autoritatile americane nu si-au oferit sprijinul pentru frantuzoaica in mod oficial, desi majoritatea analistilor se asteapta ca administratia Obama sa-i sprijine candidatura. Impreuna, Europa, China si Statele Unite detin majoritatea voturilor din cadrul board-ului FMI.

Numirea lui Lagarde va atrage, insa, proteste din partea tarilor in curs de dezvoltare, care sustin ca noul director ar trebui sa vina dintr-o tara din afara Europei sau a Statelor Unite.

Printr-un aranjament informal ce dateaza de la sfarsitului celui de-al doilea Razboi mondial, un european a fost mereu la conducerea FMI si un american la conducerea Bancii Mondiale. De asemenea, SUA numeste si directorul adjunct al FMI.

Citeste continuarea pe ziare.com

 

#board fmi, #christine lagarde, #fmi, #sefia fmi , #stiri Christine Lagarde