Christine Lagarde, noul sef al FMI

Marti, 28 Iunie 2011, ora 22:19
1823 citiri
Christine Lagarde, noul sef al FMI

Board-ul FMI a numit-o pe Christine Lagarde, ministrul de Finante francez, in functia de director general al Fondului, mandatul de cinci ani al noii conduceri incepand cu 5 iulie.

Vezi cine este Christine Lagarde, noul sef FMI

Vezi toti fostii SEFI ai FMI

"Board-ul FMI a ales-o astazi (marti, n.r.) pe Christine Lagarde ca director general al Fondului si presedinte al board-ului director pentru un mandat de cinci ani, incepand cu 5 iulie 2011", se arata intr-un comunicat al FMI.

Lagarde si-a asigurat postul dupa ce marile state cu economii emergente, China, Brazilia si Rusia, i-au sustinut candidatura.

Statele Unite au anuntat, de asemenea, sprijinul pentru Lagarde inaintea sedintei de marti a celor 24 de membri ai board-ului director.

Singurul contracandidat pentru postul de sef al FMI a fost Agustín Carstens, guvernatorul Bancii Centrale a Mexicului.

Postul de director general este vacant de la mijlocul lunii mai, dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzatii de viol, respinse de fostul oficial. 

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#christine lagarde, #demisie, #dominique strauss kahn, #sef fmi , #stiri Christine Lagarde