Economia Frantei a crescut in cu 0,3% in trimestrul III

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 12:26
948 citiri
Economia Frantei a crescut in cu 0,3% in trimestrul III

Produsul intern brut (PIB) al Frantei a avansat in trimestrul al treilea din acest an cu 0,3% fata de trimestrul anterior, iar cresterea economica din ultimele trei luni ar urma sa fie chiar mai mare, a anuntat, vineri, ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, citata de AFP si preluat de NewsIn. 

In trimestrul II, Franta inregistrase o crestere economica tot de 0,3% fata de primele trei luni ale anului.

"In trimestrul al treilea, economia a avut o tendinta pozitiva, a crescut cu 0,3%, deci se reediteaza nivelul din trimestrul al doilea.

Acest fapt confirma ca economia a reluat intr-adevar calea spre redresare", a declarat Lagarde, care a adaugat ca in ultimul trimestru al anului mizeaza pe o crestere ceva mai mare de 0,3%.

De altfel, banca centrala a Frantei estima, luni, ca economia franceza va creste cu 0,5% in ultimul trimestru.

Scaderea pe ansamblul acestui an este estimata la 2,25% fata de 2008, ca urmare a recesiunii puternice de la finalul lui 2008 si inceputul lui 2009.

Guvernul francez prognozeaza o crestere a PIB de 0,75% anul viitor.

Ministrul economiei a mai subliniat ca pierderea locurilor de munca a intrat pe o tendinta descendenta, "ceea ce reprezinta adesea un semn ce anunta stabilizarea redresarii economice".

Preturile si consumul au stagnat in octombrie fata de luna anterioara (+0,1%), dar au scazut usor fata de aceeasi luna din 2008, cu 0,2%, pentru a sasea luna la rand, potrivit datelor publicate vineri de Institutul francez de statistica (INSEE). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economia, # frantei, # pib , #stiri Christine Lagarde