Franta a inclus in bugetul pe 2010 ajutoare de 3,9 miliarde euro pentru Grecia

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 16:05
1186 citiri
Franta a inclus in bugetul pe 2010 ajutoare de 3,9 miliarde euro pentru Grecia

Franta a inclus in bugetul din acest an un ajutor de 3,9 miliarde euro pentru Grecia, din suma de 6,3 miliarde euro cu care va contribui la mecanismul european de ajutor, potrivit unui proiect de rectificare bugetara pentru 2010, prezentat miercuri in sedinta de guvern, potrivit Les Echos, citat de NewsIn.

A doua rectificare bugetara din acest an va permite Frantei "sa activeze, daca va fi necesar, dispozitivul permanent de sustinere a Greciei si sa pastreze stabilitatea euro", a declarat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde.

Din motive contabile, deficitul public al Frantei nu va fi afectat de suma de 3,9 miliarde euro, a mai spus Lagarde.

Contributia totala a Frantei in cadrul mecanismului de ajutor de 30 miliarde euro aprobat pe 11 aprilie de ministrii din zona euro se ridica la 6,3 miliarde euro, nivel calculat in functie de participatia detinuta de banca centrala a Frantei in cadrul Bancii Centrale Europene (BCE), de 21%.

Din acest total, 3,9 miliarde euro ar putea fi oferite in anul fiscal 2010, a spus Lagarde, subliniind ca Grecia nu a activat inca mecanismul de ajutoare.

"Vom prezenta textul Adunarii Nationale (camera inferioara a Parlamentului francez, n.r.) pe 3 si 4 mai si pe 6 si 7 mai Senatului", a precizat ministrul.

"Vrem sa actionam rapid, pentru a fi pregatiti in cazul in care Grecia va decide sa activeze programul de ajutoare", a adaugat ea.

Tarile din zona euro vor sa fie pregatite pana la data de 16 mai, cand statul grec va avea nevoie de finantare de circa 8 miliarde euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, # Franta, # proiect, # finantare , #stiri Christine Lagarde