Germania cere o mai buna competitivitate la nivel europan

Marti, 16 Martie 2010, ora 15:39
1183 citiri
Germania cere o mai buna competitivitate la nivel europan

Ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, a cerut marti o mai buna competitivitate la nivel european, ca raspuns la criticile aduse de ministrul francez de finante legate de excedentul comercial masiv al Germaniei, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"I-am spus aseara (luni - n.r.) colegei mele, doamna Lagarde, cu care am o relatie profesionala amicala si de incredere: 'Christine, daca Olympique Lyonnais ar juca mai putin bine, lucrurile ar fi mult mai simple pentru Bayern Munchen, insa lucrurile nu merg asa in politica de concurenta'", a declarat ministrul, in cadrul unui discurs adresat deputatilor germani.

Luni, ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, a relansat dezbaterea legata de competitivitatea economiei germane si de excedentul comercial, care s-ar realiza in detrimentul partenerilor din zona euro.

Lagarde considera ca modelul economic german este mult prea axat pe exporturi si a declarat ca Germania ar trebui sa-si sustina cererea interna, ceea ce ar fi in avantajul altor tari europene.

Germania a raspuns insa prin intermediul mai multor oficiali ca tarile partenere trebuie sa faca, la randul lor, eforturi pentru a-si creste competitivitatea. 

#competitivitate, #european, #germania, #nivel , #stiri Christine Lagarde