Lagarde, despre iesirea Greciei din zona euro: cel mai mare esec!

Joi, 30 Iunie 2011, ora 10:15
1316 citiri
Lagarde, despre iesirea Greciei din zona euro: cel mai mare esec!

Cea mai periculoasa urmare a crizei actuale ar fi iesirea statului elen din zona euro, este de parere Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar International.

Prima provocare pentru noul sef al FMI, care isi incepe mandatul de 5 ani la data de 5 iulie, este sa gaseasca o solutie la criza greceasca, potrivit Evenimentul Zilei.

Grecia a votat miercuri pachetul de austeritate, ca prim pas in rezolvarea problemei, insa Lagarde va trebui sa se confrunte cu toate datoriile tarilor din zona euro, declara Gabriel Stein, de la Lombard Street Research, pentru Bloomberg.

Iesirea Greciei din zona euro ar fi cel mai mare esec si pentru a evita acest pas, creditorii vor trebui sa acorde sprijin Greciei, care, la randul ei, va trebui sa se ocupe de problemele sale fiscale cat mai responsabil, declara Lagarde intr-un interviu TV, imediat dupa numirea ei in functia de sef al FMI.

Esecul este explicat de EVZ prin faptul ca iesirea statului din zona euro si revenirea la moneda nationala, drahma, ar permite Greciei sa foloseasca o metoda comuna pentru statele indatorate: utilizarea cursului de schimb pentru a facilita plata datoriei externe si a sustine cresterea economica, stimuland exporturile.

Grecia ar oferi astfel un exemplu pentru alti datornic ai UE, precum Spania sau Portugalia.

#christine lagarde, #criza grecia, #grecia, #iesirea greciei zona euro, #zona euro , #stiri Christine Lagarde