Lagarde: Economia Rusiei va avea de suferit daca criza din Ucraina continua

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 15:00
1465 citiri
Lagarde: Economia Rusiei va avea de suferit daca criza din Ucraina continua

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a avertizat marti ca economia Rusiei, care deja risca sa incetineasca din cauza crizei din Ucraina, va avea si mai mult de suferit daca tensiunile cu Occidentul vor continua, transmite Reuters.

"In mod clar situatia are deja unele consecinte", a declarat Christine Lagarde la sfarsitul unei reuniuni cu cancelarul german Angela Merkel.

"Ne-am revizuit deja prognozele pentru Rusia. Aceasta cu conditia insa ca situatia sa fie rezolvata. Daca acest lucru nu se va intampla in mod clar situatia se va deteriora", a adaugat Lagarde.

Luna trecuta, FMI si-a revizuit in jos estimarile privind ritmul de crestere care ar urma sa fie inregistrat in acest an de economia Rusiei pana la 0,2% de la 1,3% cat estima anterior.

Fondul sustine ca sanctiunile impuse Rusiei de statele SUA, Uniunea Europeana si Japonia din cauza situatiei din Ucraina ii sperie pe investitori.

Cea mai mare economie europeana, Germania, a gazduit marti la Berlin o reuniune a sefilor principalelor institutii economice si financiare ale lumii (FMI, OECD, Banca Mondiala, Organizatia Mondiala a Comertului si Organizatia Internationala a Muncii).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie rusia, #christine lagarde, #criza Ucraina, #conflict Rusia Ucraina , #stiri Christine Lagarde