Ministrul Videanu a discutat la Paris cu ministrul francez al Economiei despre efectele crizei

Marti, 17 Martie 2009, ora 15:55
1799 citiri
Ministrul Videanu a discutat la Paris cu ministrul francez al Economiei despre efectele crizei

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, s-a aflat luni la Paris, la invitatia ministrului francez al Economiei, Christine Lagarde, pentru a face schimb de informatii pe marginea efectelor crizei financiare, potrivit unui comunicat al Ambasadei Romaniei la Paris.

"Astfel, acestia au convenit sa coopereze mai strans in vederea gasirii celor mai eficiente solutii de stopare a crizei si de intensificare a schimburilor economice dintre cele doua tari. Ei au discutat, de asemenea, despre investitiile franceze in Romania si despre sansele ca acestea sa devina, pe termen scurt si mediu, mai extinse decat in prezent, in scopul de a realiza prevederile cuprinse in Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic romano-francez", se arata in comunicatul ambasadei.

Pe parcursul vizitei sale in capitala franceza, ministrul roman s-a intalnit si cu Jean-François Cirelli, vice-presedinte si director general delegat la GDF-SUEZ, cu care a abordat subiecte legate de politica energetica europeana si de gasirea unor noi cai de cooperare romano-franceze in acest domeniu.

Adriean Videanu a avut, de asemenea, o intalnire cu Jean-Louis Borloo, ministrul Ecologiei, Energiei, al Dezvoltarii durabile si al Amenajarii teritoriului, in urma careia cei doi au stabilit un program comun de consolidare a masurilor in directia dezvoltarii durabile si a folosirii energiilor alternative, in liniile strategiei europene menita sa asigure o mai buna protectie a mediului si sa atenueze efectele incalzirii globale.

"Constanta seriei de intalniri efectuate de ministrul roman al Economiei a fost criza economica, vizita fiind orientata spre gasirea unor solutii cat mai rapide si mai eficiente pentru relansarea economiei romanesti, in corelare cu economiile statelor europene si in special cu cea franceza", potrivit comunicatului.

Adriean Videanu este cel de-al patrulea ministru din Guvernul Romaniei, dupa Mihai Stanisoara, Ilie Sarbu si Cristian Diaconescu, care merge la Paris de la inceputul anului.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a discutat cu reprezentantii EADS (compania care produce avionul multirol Eurofighter) despre noile proiecte pe care concernul european doreste sa le faca in Romania, cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o intre 9 si 10 martie in Franta.

De asemenea, pe 20-21 februarie, ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvotarii Rurale, Ilie Sarbu, s-a aflat la Paris, la invitatia ministrului francez al agriculturii, Michel Barnier, cu ocazia deschiderii Salonului International al Agriculturii.

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a intreprins la 16 februarie, o vizita bilaterala in Franta, unde a avut intrevederi cu omologul sau francez Bernard Kouchner, cu consilierul diplomatic al lui Nicolas Sarkozy, Jean-David Levitte si cu oameni de afaceri francezi. 

#videanu, # paris, # criza, # efecte, # proiecte, # relansare economie , #stiri Christine Lagarde