Vezi ce a promis Lagarde boardului FMI

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 18:07
1122 citiri
Vezi ce a promis Lagarde boardului FMI

Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, a fost intervievata astazi de boardul Fondului Monetar International, pentru functia de director general, iar printre promisiunile facute se numara impartialitate si fermitate, in discutiile cu liderii europeni, anunta Mediafax.

"Nu voi renunta la impartilitate si fermitate, in discutiile cu liderii europeni", a afirmat Lagarde intr-o declaratie prezentata joi, la intalnirea cu consiliul de administratie al Fondului Monetar International (FMI) care a avut loc la Washington.

Ea a adaugat ca va reprezenta interesele fiecarei regiuni a lumii, pe toti membrii institutiei.

Lagarde
are sprijinul natiunilor europene, care detin 31% din drepturile de vot la nivelul FMI, si a obtinut si sustinerea unor natiuni emergente, precum Egiptul si Indonezia. Principalul actionar al FMI, Statele Unite, cu 17% din drepturile de vot, nu si-au exprimat o pozitie clara.

Contracandidatul lui Lagarde, guvernatorul bancii centrale mexicane, Augustin Carstens, are sprijinul a 12 state din America Latina, dar nu si al Argentinei si Braziliei.

Board-ul FMI se va reuni pe 28 iunie pentru a-i evalua pe cei doi candidati, obiectivul fiind sa faca o alegere pana pe 30 iunie.

#Christine Lagarde, #fmi, #candidati fmi.lagarde , #stiri Christine Lagarde