Citigroup pledeaza vinovat in procesul de manipulare a pietei valutare

Marti, 12 Mai 2015, ora 11:19
1816 citiri
Citigroup pledeaza vinovat in procesul de manipulare a pietei valutare
Foto: Deal Breaker

Reprezentantii Citigroup sustin ca banca ar putea sa isi asume vinovatia in cadrul procesului deschis in State Unite de Departamentul de Justitie sub acuzatia de manipulare a pietei valutare.

"O intelegere cu Departamentul de Justitie ar putea include o recunoastere a vinei", arata surse din interiorul companiei.

Pe de alta parte, un comunicat de presa al bancii arata ca aceasta nu va fi pusa sub urmarire pentru speculatiile facute in urma manipularii dobanzii interbancare Libor, dezvaluie reporterii BBC.

Scandal global

Citigroup face parte din grupul de sase banci care au fost puse sub acuzare de catre autoritatile din mai multe state pentru manipularea pietei Forex intr-un scandal izbucnit la sfarsitul lui 2014.

Un proces initiat de autoritatile din Argentina ar putea duce la deschiderea unor dosare penale pentru angajatii bancii, pe masura ce si statul sud-american este atacat in instanta de fondurile de risc din Statele Unite.

Situatia din Argentina se poate solda cu repercursiuni majore si amenzi usturatoare pentru Citi si Citigroup Argentina, recunosc oficialii companiei.

Fondurile americane NML Capital si Aurelius Capital Management se lupta sa obtina suma de 1,3 miliarde dolari dupa ce au refuzat sa accepte o restructurare a datoriei statului sud-american.

Plata dobanzilor in cazul obligatiunilor argentiniene a fost blocata printr-o hotarare a unei Curti de Justitie din Statele Unite, judecatorul obligand statul argentinian sa plateasca mai intai datoria inregistrata fata de cele doua fonduri de risc din SUA.

Argentina a declarat incapacitate de plata in urma refuzului de a plati suma de 1,3 miliarde dolari catre NML Capital si Aurelius Capital Management.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scanda manipulare piata valutara, #proces SUA Citigroup, #incapacitate plata Argentina , #Management