Aurul trece de 1900 de dolari pe uncie, specialistii spun ca va ajunge la 3000

Marti, 23 August 2011, ora 11:48
1807 citiri
Aurul trece de 1900 de dolari pe uncie, specialistii spun ca va ajunge la 3000

Pretul aurului pe pietele internationale a ajuns marti la 1.900 de dolari uncia, pe fondul ingrijorarilor legate de o incetinire a cresterii economice in SUA si de criza datoriilor din Europa care au impulsionat cererea, metalul pretios fiind considerat o investitie sigura, potrivit BBC News. 

Pe pietele asiatice, aurul a crescut cu 0,9%, la 1.913,5 dolari pe uncie.

Potrivit analistilor citati de BBC, cresterea pretului la metalul pretios a fost determinata si de speculatiile ca Rezerva Federala a Statelor Unite (Fed) pregateste noi masuri de stimulare a cresterii economice. In acest context, analistii mizeaza in continuare pe o crestere a pretului la aur.

Pretul aurului pe pietele internationale a crescut luni cu peste 1%, la nivelul record de 1.882 dolari pe uncie, analistii estimand ca pana la finele anului ar putea atinge 2.000 dolari pe uncie.

In Romania, pretul aurului continua sa creasca, atingand luni nivelul de 178,5 lei pe gram, cu 30 de bani peste nivelul de vineri, de 178,2 lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Fata de luna iulie, cresterea este de peste 20 de lei, in timp ce fata de luna august 2010, pretul aurului in Romania a urcat cu circa 50 de lei.

Pretul aurului cu livrare in decembrie a inregistrat un pret de 1.900 de dolari, in Asia, urmand tendinta de a dobori record dupa record, in timp ce investitorii sunt ingrijorati de evolutia crizei datoriilor suverane.

Pretul aurului cu livrare in decemrbie a crescut cu 39,7 dolari, pana la 1.891.9 dolari pe unice, conform datelor MarketWatch.

Metalul s-a tranzactionat la cel mai mare pret, respectiv de 1,899.4 dolari pe unice, record care nu a durat, insa, prea mult. Contractele futures cu aur au ajuns la 1,901,8 pe dolari uncia, o crestere de 10,6 dolari.

Strategii Citigroup au ridicat previziunile pentru pretul aurului, modificand schimbarea prin faptul ca se doreste ‘’adaptarea la impactul pe care tensiunea financiara il exercita asupra metalului pretios”.

Unul dintre specialistii consultati de Market Watch a explicat ca el considera ca pretul aurului va ajunge curand la 3.000 de dolari pe uncie si s-a bazat pe aceasta valoare, lunad in calcul evolutia pietei bursiere, dar si pe cea imobiliara.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#aur, #criza datorii, #pret aur, #pret record aur , #stiri Citigroup