Cele mai importante concedieri de directori executivi din 2008

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 11:44
1214 citiri
Cele mai importante concedieri de directori executivi din 2008

Martin Sullivan de la American International Group, Kerry Killinger de la Washington Mutual si Richard Fuld de la Lehman Brothers sunt cativa dintre cei mai importanti executivi care au fost concediati ca urmare a crizei economice. Cu un an in urma, lumea finantelor a asistat la concedierea altor doua nume importante din bransa: Charles Prince III de la Citigroup si Stanley O'Neal de la Merrill Lynch.


Noel Tichy, profesor la Universitatea din Michigan este de parere ca directorii executivi concediati sunt " fie escroci, fie incompetenti ".

Niciunul dintre managerii concediati nu a atins gradul de coruptie al CEO-ului implicat in scandalul Enron si Tycoon de acum 10 ani.

In ciuda importantei lor, aceste nume de top reprezinta doar o mica parte din cei 1,361 de directori executivi care au ramas fara slujbe, anul acesta.

Ce ne va aduce anul 2009 ?

Mark Hodak, consultant pentru Hodak Value Advisors din New York City, compara actualul mediu de business cu un pacient bolnav de febra.

" Daca situatia ramane aceeasi, vom avea mai multe plecari. Oamenii chiar nu isi dau seama cat de grava poate fi situatia.Companiile sunt obligate sa suporte niste presiuni destul de puternice in clipa de fata."


Lista celor care e posibil sa plece anul viitor, prin concediere sau prin falimentul companiilor pe care le-au condus, contine trei nume: Rick Wagoner de la GM, Alan Mulally de la Ford si Robert Nardelli de la Chrysler .