Citigroup a avut pierderi de 7,6 mld. dolari in T4 din 2009

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 16:27
1375 citiri
Citigroup a avut pierderi de 7,6 mld. dolari in T4 din 2009

Grupul financiar american Citigroup a anuntat o pierdere de 7,6 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea din 2009, fata de un rezultat negativ de 17,3 miliarde de dolari in perioada similara a anului anterior, din cauza costurilor legate de restituirea unor ajutoare de stat, transmite Reuters.

Citigroup este a doua mare banca din SUA care a anuntat rezultate negative pentru ultimele trei luni ale anului, relateaza Mediafax.

JPMorgan Chase a raportat, saptamana trecuta, un profit de 3,3 miliarde de dolari pentru trimestrul al patrulea, insa a inregistrat pierderi semnificative din activitatea de creditare, dezamagind investitorii.

Conducerea Citigroup a incercat sa readuca pe profit principala activitate a bancii, cea de creditare, dupa pierderi si reevaluari in scadere ale activelor cu peste 100 de miliarde de dolari.

Grupul a restituit statului american 20 de miliarde de dolari in decembrie, insa executivul SUA controleaza, inca, 27% din actiunile Citigroup, potrivit Bloomberg.

Chiar daca banca a raportat profit pentru anul trecut, 6,7 miliarde de euro din castig au provenit din vanzarea pachetului majoritar la compania Smith Barney.

#Citigroup, #pierderi, #ajutor, #stat , #stiri Citigroup